ungdomsavisa
Nyheter

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Leserinnlegg
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

Hektisk møte med Tutu!

Desmond og Andreas, fotograf: Nobel-redaksjonen

I et kort og hektisk øyeblikk traff Ungdomsavisa på den verdenskjente biskopen, og tidligere Nobels Fredspris vinner Desmond Tutu. Vi møtte ham på Grand Hotell på vei til Nobel-middag.

Av Nobel-redaksjonen
2001-12-08 22:03:28

Tidligere Fredsprisvinner Desmond Tutu fikk i 1984 Nobels Fredspris for sitt arbeid i hjemlandet Sør-Afrika. Hans arbeid mot apartheid som fikk en stor oppsving på 1980 tallet, var svært viktig. Mediedekningen rettet mot Tutu etter Fredspristildelingen var svært positiv mot han, og hans arbeid mot apartheid ble sterkt satt i søkelyset.

Holdt tale på Løvebakken
Like før vårt møte med erkebiskopen var han samlet sammen med en rekke gamle fredsprisvinnere på Løvebakken utenfor Stortinget. Her holdt han en meget spesiell og rørende tale til ære for Aung San Suu Kyi. Han hedret Aung for hennes kamp for demokratiet i hjemlandet Burma. Selv er Desmond stor tilhenger av hennes ”verk” og beskrev henne med en rekke komplimenter.- De fra høyeste hold er så redd for henne at de løper. Av menn og kvinner er hun hedret og elsket.

Desmond fortsatte med å ønske at vi ville hjelpe Aung og resten av Burma til å bli et fritt land, slik hans eget land Sør-Afrika ble hjulpet tidligere. Blant annet av Norge gjennom tildelingen av Fredsprisen han fikk tilbake i 1984.

Penger for bilde
Vi i Ungdomsavisa var på Grand Hotell da vi tilfeldig traff på Desmond Tutu. En av våre journalister, Andreas Adolfsen, spurte Desmond om det var mulig å få et bilde, og Desmond sa ikke nei. Spøkende foreslo han penger som motytelse for bildet.


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.