ungdomsavisa
Nyheter

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Leserinnlegg
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

IKT er ikke glemt!

Statsråd Kristin Clemet, fotograf: Nobel-redaksjonen

Utdanningsminister Kristin Clemet har i den senere tiden kommet med flere uttalelser som har skapt debatt. Vi slo av en prat med henne om norsk skole.

Av Nobel-redaksjonen
2001-12-07 21:24:17

Streaming video Reportasjen inneholder en del lenker til streaming videoopptak. For å se disse må du ha Windows Media Player, som kan lastes ned her!

IKT i skolen er viktig
Du har i den senere tid kommet med flere uttalelser som har blitt slått opp i media, men vi har enda ikke hørt noe snakk om IKT i skolen?

- IKT er noe som jeg snakker om nesten hver dag! En utfordring er utstyret, PC og internettilknytningen i skolen. En annen er læreres kompetanse. Noe vi jobber med er å utvikle etter- og videreutdanningsmulighetene for alle lærere, slik at de kan undervise i IKT i skolen.

Kristin Clemet om IKT i skolen
(Modem - ISDN 28.8 - 100 kbs)
(ISDN - ADSL 100-768 kbs)

IKT kutt?
Kristin Clemet er sterkt for å øke satsningen på IKT i skolen og forteller at videreutvikling av IKT i skolen er viktig. Clemet har svarene klare og har lange svar på spørsmålene vi stiller. Clemet forklarer at det er viktig å jobbe for internasjonalt og også europeiske samarbeid mellom skolene.

Avgangseksamen
På spørsmål om ryktene om at man kanskje skal droppe avgangseksamen svarer Clemet at vi nok ikke slipper unna den så veldig lett. Hun forklarer at hun er for andre vurderingsformer, men at det også er nødvendig med en avgangseksamen som en sluttvurdering.

”Puggeskole”
Høyre har kanskje fått et rykte på seg for drive en gammeldags skole, noe høyredama er helt uenig i. - Vi skal ikke tilbake til den gamle puggeskolen, men litt av det gammeldagse jeg husker fra skolen hadde kanskje ikke vært så dumt å ha med allikevel, forteller Clemet..

Kristin Clemet om "gammeldags" skolen
(Modem - ISDN 28.8 - 100 kbs)
(ISDN - ADSL 100-768 kbs)

Kassett eller kasett?
I og med at Clemet har kommet med kritikk av rettskrivningskunnskapene til norske lærerne, valgte vi til slutt å sette henne på en liten prøve. Vi spurte: ”Hvor mange dobbeltkonsonanter er det i ordet kassett ?” Heldigvis for henne svarte hun riktig, to s’er og to t’er.

Ble dette riktig da, Kristin?
(Modem - ISDN 28.8 - 100 kbs)
(ISDN - ADSL 100-768 kbs)

Det var alt vi rakk før den travle statsråden hastet videre til neste møte i sin speilblanke Audi A8. Det var en veldig blid og hyggelig Kristin Clemet vi møtte, og vi takker for den lille praten vi fikk.


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.