ungdomsavisa
Nyheter

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Leserinnlegg
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

Kjendis stand-up på Sentrum Scene

(f.v) Atle Antonsen, Johan Golden og Sissel, Heidi, fotograf: Nobel-redaksjonen

I samarbeid med Standup Norge, arrangerte Leger Uten Grenser et standup kjendis-show på Sentrum Scene i Oslo til inntekt for sitt arbeid i Afghanistan. Og alle kjendisene stilte gratis opp!

Av Nobel-redaksjonen
2001-12-11 14:03:32

Streaming video
Reportasjen inneholder en del lenker til streaming videoopptak. For å se disse må du ha Windows Media Player, som kan lastes ned her!

Lokalene var fullstappet av tilskuere og kjente tv-fjes. Ved hjelp av stand up komikerne som gratis stilte opp, samlet Leger Uten Grenser inn over 133.000 på det som hittil er den største samlingen av norske Standup komikere noensinne.

Leger Uten Grenser
Leger uten grenser mottok Nobels Fredpris i 1999 på grunn av deres langvarende og fredsskapende arbeid. Organisasjonen ble stiftet i Frankrike 1971. De ble opprettet etter et samarbeid med Røde Kors under Biafra-konflikten i det sørøstlige Nigeria i 1960-årene. Noen av disse legene jobbet på et av Røde Kors’ sykehus som faktisk ble bombet og stormet av regjeringssoldater til tross for de røde korsene.

Legene som deltok med Røde Kors, ville være mer nøytrale enn det Røde Kors-reglene tillot. Dette gjorde Leger Uten Grenser til virkelighet, og nøytrale som de er jobber de for at de raskere og sikrere kan komme til i områder der de trengs. Er det nødvendig, jobber de også illegalt for sin sak.

133.000
Vi møtte to fornøyde representanter fra LUG etter standup-showet.Leger uten grenser De bar på en stor sjekk på 133.115 kr underskrevet av Standup Norge.

- Kjempebra! Veldig, veldig moro, var det stolte svaret vi fikk da vi spurte om de var fornøyde. Leger Uten Grenser syntes det var veldig fint og positivt at så mange kulturpersonligheter stilte opp for dem. - De hjelper oss til å komme ut og bli kjent for våre saker. Pengene vil bli brukt i Afghanistan, og de forsikrer oss om at pengene skal komme til gode de riktige personene.

Pengene skal gå til forskjellige prosjekter med hovedvekt på barn og helseprosjekter for eksempel underernærte. Pengene kommer selvfølgelig godt med. Begge representantene er enige om at årets nobelvinner Kofi Annan er en verdig vinner, men de håper selvfølgelig på å vinne en gang til, ler begge.

Dette fortalte Leger Uten Grenser
-Leger Uten Grenser (Modem - ISDN 28.8 - 100 kbs)
-Leger Uten Grenser (ISDN - ADSL 100 - 768 kbs)


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.