ungdomsavisa
Nyheter

TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Leserinnlegg
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

Støttekonsert på Løvebakken

På Løvebakken, fotograf: Nobel-redaksjonen

Det er 100 års jubileum for Nobelprisen, og det er 10 år siden Nobelprisen ble utdelt til Aung San Suu Kyi fra Burma. Fremdeles sitter hun i husarrest, som fange i sitt eget hjemland. Dagens konsert på Løvebakken var for å minne verden om dette.

Av Nobel-redaksjonen
2001-12-08 22:22:30

Streaming video
Reportasjen inneholder en del lenker til streaming videoopptak. For å se disse må de ha Windows Media Player, som kan lastes ned her!

Mange kjente personer
En halvtime forsinket kom arrangementet i gang, og det var da mange mennesker som stod klare for å høre på musikkinnslagene og talene som blant annet skulle holdes av U2, Sinead O’Connor, Mari Boine, Madeleine Albright, Desmond Tutu og Kjell Magne Bondevik..

Hør utdrag fra Desmond Tutus tale
- For modem (28.8 - 100 kbps)
- For ISDN og bredbånd (100 - 768 kbps)

Aung San Suu Kyi har sittet i politisk husarrest i sitt hjem siden 1989. Hun har i mange år kjempet for et demokratisk Burma mot landets ledelse.

Konferansier i den første seksjonen, som først og fremst inneholdt diverse musikkinnslag, var Astrid Versto. Mannen som åpnet showet var Knut Reiersrud. Han spilte låta ”Motherless children has a bad time”. Videre fulgte utdelingen av en pris som ble gitt av University of Southern California, til nevøen til den nevnte, Aung San Suu Kyi, Dr. Sein.

I den første seksjonen ble det også fremført låter av Mari Boine og en tradisjonell dans av en seks år gammel pike fra Burma.

Både U2 og Sinead O’Connor fremførte sanger via satellitt på storskjerm.

Se U2s innslag til ære for Suu Kyi!
- For modem (28 - 100 kbps)
- For ISDN og bredbånd (100 - 768 kbps)

Interessante taler
I andre seksjon var det talene som dominerte programmet. Konferansieren var byttet ut, og det var denne gangen nestlederen i Nobelkomiteen, Gunner Stålsett, som ledet arrangementet.

Noen av talerne var tidligere fredsprisvinnere, mens også andre kjente personligheter holdt interessante innlegg. Blant de mest kjente var Desmond Tutu, Kjell Magne Bondevik og tidligere utenriksminister i USA, Madeleine Albright.

Det var godt oppmøte blant tilskuerne selv om været ikke var det aller beste. Konserten ble kringkastet av flere nasjoner, og det var mange journalister tilstede. Alt i alt var det meget vellykket arrangement.


Tips noen om denne saken (bruk e-postadresse i begge feltene)
Til: Fra:

Har du meninger om denne saken er du velkommen til å skrive et leserinnlegg.