ungdomsavisa

Skolenettet Avis i skolen


TEKSTVERSJON
Nyheter
Sport
Musikk
Film
Data
Skole
Leserinnlegg
Arkiv
REDAKSJON

Søk i arkivet:

Yrke og utdanning

Willie Nelson under Nobelkonserten, fotograf: Nobel-redaksjonen Carter rørt til tårer!
Noen av verdens største artister hadde onsdag kveld samlet seg i Oslo Spektrum for å hedre fredsprisvinner Jimmy Carter. Blant artistene var storheter som Carlos Santana, Josh Groban, Willie Nelson og vår egen Sissel Kyrkjebø.
LES HELE SAKEN

Santana klar for fredspriskonserten, fotograf: Nobel-redaksjonen - Følg hjertene deres!
Alle artistene og et fulltallig pressekorps var tilstede under pressekonferansen før årets fredspriskonsert. Begivenheten som har blitt publikum og medienes favorittarrangement under nobel, trekker stadig større artister.
LES HELE SAKEN

Jimmy Carter ble imponert over barna, fotograf: Nobel-redaksjonen Oslo-skoler underholdt Carter
Oslo rådhus var fylt til randen under Oslo-skolenes fredsprisforestilling. En rekke kunstneriske innslag ble presentert for forestillingens hovedperson Jimmy Carter som denne gang stilte uten sin frue Rosalynn.
LES HELE SAKEN

Jimmy Carter og Jan Petersen, fotograf: Nobel-redaksjonen På snarvisitt i UD
Etter et møte med statsminister Kjell Magne Bondevik på statsministerens kontor, stilte Jimmy Carter opp i Utenriksdepartementet. Der møtte han utenriksminister Jan Petersen til en liten diskusjon om alt fra krisen i Midtøsten til FNs Sikkerhetsråd. Etter møtet ble det anledning til fotosession og et par spørsmål for oss journalistene.
LES HELE SAKEN

På besøk i det internasjonale pressesenteret
Fornøyde elever fra nobelredaksjonen fikk på det internasjonale pressesenteret på gamle Vestbanestasjoenen innføring i hvordan utlandske journalister jobber i Norge og omvisning i pressesenteret. Det vanket også lunch og redaksjonen fikk av utlanske journalister høre at oppmerksomheten rundt fredsprisen langt overgikk utdelingen av de andre Nobelprisene i Stockhom.
LES HELE SAKEN

Jimmy Carter holdt Nobel-foredrag, fotograf: Nobel-redaksjonen Blid Jimmy mottok fredsprisen
Med musikk og fine taler ble dette årets fredsprisutdeling en vellykket seremoni. Carters vektla i sin tale kamp mot krig og fattigdom. Talen kan også tolkes som en kritikk mot president Bush sin Irak politikk
LES HELE SAKEN

Fakkeltog for fred, fotograf: Nobel-redaksjonen Fakkeltog for fred!
Få timer etter Jimmy Carter mottok fredsprisen i Oslo Rådhus, ble det arrangert fakkeltog for fred gjennom Oslos gater. Rundt 1000 mennesker deltok i toget som startet ved Oslo Domkirke og endte opp foran Grand Hotel på Karl Johan, hvor Carter vinket til folket fra balkongen.
LES HELE SAKEN

Ungdomsavisa overvar direkte show på CNN, fotograf: Nobel-redaksjonen Direktesending med CNN!
Et par timer etter fredsprisutdelingen i Oslo rådhus var Mr. President Carter tilstede igjen. Denne gangen for å delta i en eksklusiv, satellittoverført dirkektesending på CNN. Programlederen benyttet anledningen til å skryte uhemmet av Carter og hans arbeid for fred i verden i en time.
LES HELE SAKEN

Carter i møte med 1500 barn
1500 barn møtte opp på Redd Barnas arrangement på Rådhusplassen i Oslo for å møte fredsprisvinneren Jimmy Carter. Statsminister Kjell Magne Bondevik var også blant de fremmøtte. I tillegg underholdt rapperne "De hensynsløse" og Diaz, samt Maria Arredondo og Olsenbanden jr.
LES HELE SAKEN

Jimmy Carter på pressekonferansen, fotograf: Nobel-redaksjonen - Flott og engasjert ungdom!
Under streng bevoktning møtte et fulltallig pressekorps opp på pressekonferanse med Jimmy Carter på Nobelinstituttet. Etter at politihunder og politi hadde sjekket sekkene våre og ”kroppsvisitert” oss med metalldetektor, slapp vi endelig inn. Ungdomsavisa var på pressekonferanse dagen før utdelingen av Nobels fredspris, og fikk til og med stilt Mr. President et spørsmål!
LES HELE SAKEN

Thorbjørn Jagland, fotograf: Nobel-redaksjonen - På høy tid at Carter fikk fredsprisen.
Dette sier lederen for utenrikskomiteen og tidligere statsminister Thorbjørn Jagland. Han forteller også at han er skeptisk til at ”ungdommen” skal få sitte i Nobelkomiteen. Det er ikke så dumt å ha folk med lang erfaring, sier Jagland. - Men det kan godt komme inn en eller to yngre mennesker.
LES HELE SAKEN

Knut Storberget – tar ungdom på alvor
- Kom med innspill om hvem som skal få Nobels fredspris, sier Knut Storberget til ungdom fra Åmot ungdomsskole. Han er svært fornøyd med at Carter har fått fredsprisen, og tatt i betraktning en svært travel høst har han også kommet utrolig langt i sine juleforberedelser.
LES HELE SAKEN

Thea og Carter, fotograf: Nobel-redaksjonen - Fremtiden ligger i deres hender!
Dette sa årets fredsprisvinner Jimmy Carter til Ungdomsavisa da han og hele familien la ut på spasertur i Oslo søndag formiddag. Vi møtte en svært hyggelig og imøtekommende ex president som villig svarte på spørsmål fra Ungdomsavisa.
LES HELE SAKEN

Alfred, fotograf: ÅUS Vi gjør det igjen..
I forbindelse med fjorårets 100 års jubileum for Nobels fredspris flyttet Åmot ungdomsskole redaksjonen for Ungdomsavisa til hovedstaden. Denne gangen tildeles fredsprisen USAs tidligere president Jimmy Carter.. og vi er på plass igjen..
LES HELE SAKEN

Prøv Spennende jakt på ”Treasure planet”!
Disney er igjen klare med en ny, animert film. Filmen er basert på Robert Louis Stevensons klassiker «Skatten på Sjørøverøya», men foregår i verdensrommet i kjent science fiction stil. I romjula dukker ”Sjørøverplaneten” opp på norske kinoer, men spillet er allerede i handelen..
LES HELE SAKEN

Hugo Boss er bra!, fotograf: Trine Stener og Pernille Storholm Skaret Julegavetips for noen og enhver!
Nå som julen nærmer seg er det på tide å gå på handletur. Som vanlig er det et svare strev å finne de ”riktige” presangene slik at alle blir glade og fornøyde. Trenger du tips til årets julehandel? Vi fant noe for alle og en hver..
LES HELE SAKEN

Andre saker:

Ungdom blir mest påvirket av venner.

Kollektivprisene til værs

Hører halloween til i Norge eller ikke?

Dyrenes død blir fruenes vinterkåper

TI GODE RÅD OM HVORDAN ØVE TIL EN PRØVE:

Fra brudesalong til skole kantine!

Blått gull

T-baner og trikker-venner eller fiender?

Montessori - bedre enn pizza

CISV

Tynn, tynnere, tynnest!

Østensjøvannet, en perle i byen!

Ungdommens helse går opp i røyk!

Ungdom trenger mer søvn!

ORKER IKKE, GIDDER IKKE!!!!!

Korketrekker'n er i gang igjen!

Folgefonna snowboardcamp

Nynorsk - er det nødvendig å lære det?

ECSTASY- Tar du sjansen?

Elever aksjonerte for bedre stipend

Bandy , en super sport

OSLO SOUL CHILDREN

Mobbing på Skui

Mobiltelefoner - er de farlige?

Uekte Harry Potter

Anderledes helli.da

Blondiner, dummere enn brunetter?

HVILKE BILER ER POPULÆRE I OSLO?