hjem

 

Vinner av ITUs kreativitetspris.

24.10.2005

ITU lanserte ITUs kreativitetspris i forbindelse med årets ITU-konferanse Kreative dialoger. Sandnes skole fra Bjugn kommune er den aller første skolen som mottar denne prisen for sitt bidrag Heimsnekra Hits.

Selv om det har vært mye snakk om bruk av data i skolen de siste 6–8 årene, viser undersøkelser som ITU Monitor 2005 at det er langt igjen til at mulighetene IKT gir for gode læringsprosesser, er en del av en vanlig elevs hverdag. Derfor har ITU ønsket å løfte frem dem som faktisk gjør noe kreativt og utnytter mulighetene IKT gir.

I forbindelse med årets ITU-konferanse inviterte derfor ITU alle norske skoler, lærere og elever til å delta i en konkurranse med fokus på kreativ bruk av IKT.

Det kom inn 42 bidrag, og spredningen var stor, både mht geografi og innhold. Felles for alle bidragene var at de holdt høy kvalitet både mht bruken av IKT, faglig og kreativitetsmessig.

3 finalister: ITU opprettet en ekstern jury som har bestått av redaktør i Skolemagasinet, Per Rune Eknes, post.doc ved Institutt for Medier og Kommunikasjon, UiO, Dagny Stuedahl, stipendiat ved Intermedia, UiO, Synne Skjulstad og teamleder i Kreagent, Line Staxrud Eriksen.

3 bidrag gikk til finalen og det var svært vanskelig å velge en av dem til vinner, ifølge juryen. Det var til slutt Sandnes skole i Bjugn kommune i Sør-Trøndelag som stakk av med seieren.

De to andre finalistene var Huseby skole i Trondheim, med prosjektet Boka om meg selv, og Åmot ungdomsskole på Rena, med prosjektene birken.no og Nobelprisutdelingen.

Om vinnerbidraget:
Elever ved skolen har i mange år deltatt i en elevbedrift som driver med musikk- og lydbokproduksjon. Heimsnekra Hits volum 6 kom ut i fjor som den til nå siste i rekken, og det er for dette årelange og kreative arbeidet, hvor IKT har en sentral og integrert plass, skolen blir tildelt prisen. Elevene har selv laget tekster, komponert musikken, de synger og spiller og har i tillegg gjort alt det tekniske arbeidet i studio. I tillegg har de designet og produsert covere til platene og solgt dem i butikk.

Juryens sier i sin begrunnelse for kåringen av vinnerbidraget:
"Dette prosjektet vitner om kreativ bruk av IKT i flere ledd av prosessen, både i forhold til å lage selve musikken, men også for å designe CD-omslag. Prosjektet har klart å bygge på de flerfaglige ressurser ved skolen - og har klart på en eksemplarisk måte å integrere læring innen bl.a. språkfag i det kreative arbeidet med musikk og litteratur. Teknologien virker ikke som den er tvunget på prosjektet, men fremstår som en naturlig ingrediens i prosessen med å gi ut sine egne sanger på CD. Samtidig som elevene har lært å arbeide i team, har de også lært å fullføre et helhetlig prosjekt fra visjon og ide til prosjektgjennomføring og ferdigstilling og også CD-utgivelsene. IKT er benyttet aktivt under hele prosessen i form av harddiskredigering, elektroniske instrumenter, mikrofonbruk og flerespors lydstudio. Dette er ungdommer som realiserer og manifesterer sine talenter, visjoner og drømmer uten å være avhengige av hverken Idol eller kommersielle plateselskaper, men tar skjeen i egen hånd. Dette prosjektet er fullt av kreativt overskudd i alle deler av prosessen, og det virker som om de som har deltatt, har hatt det både lærerikt og gøy. Prosjektet er et meget godt foregangseksempel på hvilke muligheter IKT gir for skolen og elevene".

ITUs kreativitetspris vil fra og med 2005 bli delt ut hvert år i forbindelse med ITU-konferansen.

Konferansen åpnes torsdag 20. oktober kl. 10.00 på Universitetsbiblioteket på Blindern, Auditorium 1, og i den forbindelse vil vinneren offentliggjøres og prisen overrekkes.

Vinnerprosjektet presenteres i tillegg i en egen sesjon kl. 13.15–13.45 torsdag 20. oktober i undervisningsrom 2 på UB, Blindern.


   Til nyhetsarkivet  Nyhetsarkiv


Utskriftversjon


Kontakt ITU | Om ITU   Universitetet i Oslo