Forsiden     Nyheter     Aktiviteter     Underholdning     Sport     Reise     Skole    

‹‹ tilbake Skrivervennlig
- Gi fredsprisen til Bono!

Sjur Magnus Bergstrøm og Ingeborg Marie Flage, 11.12.05

Hayek og Moore
Foto:  

Salma Hayek og Julianne Moore strålte og virket opplagte foran kveldens fredspriskonsert under dagens pressekonferanse. – Salma Hayek foreslo til og med Bono som fredsprisvinner i 2006. De gamle 80-tallsheltene Duran Duran var også til stede og snakket mest om hva musikk kan gjøre med mennesker.


Duran Duran ankom pressekonferansen sammen med blant annet Katie Melua og Madrugada. Westlife kom sent men godt, mens Sugababes glimret med sitt fravær grunnet prøver i Spektrum før fredspriskonserten.

Artister på pressekonferansen - Duran Duran og Westlife

Duran Duran snakket mest om var hvordan musikk kan påvirke mennesker til det bedre. Vokalist Simon Le Bon og Andy Taylor tok begge alle spørsmålene seriøst, og sa akkurat det de mente. Det eneste spørsmålet vi fikk stilt under konferansen ble de interessert i, og når vi møtte dem etterpå, ville de gjerne svare på det.

Ungdomsavisa møtte Duran Duran

- Ungdommen kan skape fred

Når pressekonferansen var ferdig, fikk et kort intervju med Simon Le Bon og Andy Taylor. På spørsmål om hva ungdom kan gjøre for å bringe rettferdighet og fred til verden gav de følgende svar: ”Når man er ungdom så er man ”ren”. Og jo mer tøft man går gjennom, jo ”mer skitten” blir sjelen” sa de, og la til at hvis ungdommene fortsetter og være ”rene”, og ignorer alt hatet som kommer når man blir eldre og har opplevd mer, da vil det bli en fredfull verden.


Mange husker kanskje at Duran Duran lagde sangen til James Bond filmen ”A view to a kill”. Dette var veldig morsomt for Simon Le Bon. ”Jeg er en stor fan av James Bond, både bøkene og filmene. Og så er jeg jo litt som James Bond da, med å kle seg fint, kjøre Aston Martin, og få fine damer” spøker han.

Salma Hayek og Julianne Moore

Hayek eneste som ville foreslå neste års vinner

Ingen av artistene ville spå noen vinner til neste års fredsprisvinner, for å respektere Nobelkomiteens avgjørelse, og fokusere på årets vinner. ”Jeg har ikke nok kunnskap om de forskjellige kandidatene, til å spå neste års vinner. Det overlater jeg til Nobelkomiteen” svarte Yo Yo Ma. Det var bare en som ville foreslå en kandidat, og det var Salma Hayek: ”La oss gi neste års pris til Bono”.

Hayek gir uttrykk for å trives i Norge, men det er en ting hun ikke har fått gjort - drikke akevitt. ”Jeg håper å kunne få smake akevitt på festen etter konserten i kveld” avsluttet hun pressekonferansen med.

Aktuelle lenker
http://www.nobel.no/


‹‹ tilbake Til toppen

Ansvarlig redaktør:
Jan Vincens Steen, Avis i skolen

Atle Wandsvik, Skolenettet
Skoleavis på nett er en tjeneste fra Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet og Avis i Skolen er ikke ansvarlig for innholdet i avisene.

Tips vennen din