Forsiden     Nyheter     Aktiviteter     Underholdning     Sport     Reise     Skole    

‹‹ tilbake Skrivervennlig
Barsnes Simonsen holdt elevene i tømmene

Marie Narud og Ingebjørg Lund, 13.12.05

Foto:  

Søndag 12. desember 2005, var vi på osloskolenes forestilling i rådhuset, til ære for fredsprisvinnerer Mohamed ElBarradei. Kveldens konferansier var som de siste årene Stian Barsnes Simonsen. Stian trakk i trådene og sydde forestillingen fint sammen. Der fikk vi et eksklusivt intervju med den populære karen.


- Hvordan er det å være konfransier for osloskolenes forestilling?
Det å være konferansier her er en stor ære. For meg som har fått gjort det tre ganger, noe jeg tror må være en rekord, så det er jo det ekstra stort. Også kan jeg fortelle barnebarna mine at jeg har tatt minst tre fredsprisvinnere i hånda, smiler han skeivt; – det er jo litt tøft da syns jeg.


- Hvordan forbereder du deg til en forestilling?
Det første jeg gjør er at jeg møter Nobelkomiteen og de som arrangerer det som skjer på scenen. Så lærer de meg det som skjer i de forskjellige numrene, så går jeg hjem og skriver et manus basert på det, sånn at ting henger sammen. Noe skal være på norsk og noe på engelsk. Hva bestemmer jeg selv, men det skal være sånn fifty-fifty. Så bare leser jeg på det et par ganger, også går jeg til rådhuset forbereder meg og får kontroll på nervene og sånn.


- Hva er det morsomste med denne jobben?
Eh.. det er jo et veldig godt spørsmål. Det er innmari mange ting som er gøy med det, og det ene er selvfølgelig at det er høytidelig å få være med på det, det andre er at dette er et veldig bra arrangement, det er kult at osloskolene kan få vise seg litt fram på denne måten. Og det er jo alltid hyggelig å lede saker som er så ærlige og ekte som det barn og ungdom gjør, så det er et arrangement som jeg er stolt av å få være med på.

- Hva synes du om at Mohamed ElBaradei vant fredsprisen?
Ehh.. det har jeg egentlig ikke noe å si på. Nobellkomiteen har jo alltid vært veldig flinke til å velge ut vinnere som jobber med det som er viktig i verden akkurat nå. Og det er klart at det er mange ting som skjer rundt i verden, og at vi får søkelyset på våpen og spesielt atomvåpen er en utrolig viktig sak. Og jeg synes at det han har sagt mens han har vært her, har jo vært overraskende bra, for han har jo vært utrolig ledig. Jeg var sikker på at han skulle være litt sånn kje.. kjiip, kjedelig professor lissom.. men det var han jo absolutt ikke! Såå.. han virket på meg som en veldig verdig vinner. Og jeg ønsker han hell og lykke videre i prosjektet.- Nå har han jo fått utrolig mye cash som han kan bruke på hva han vil, gliser han.

- Hvem synes du at skal vinne fredsprisen neste år?
Jeg tørr ikke nominere fredsprisvinnere. Det jeg kunne tenke meg er; jeg vet veldig mange organisasjoner som jobber med integrering og barns forståelse av kulturer veldig aktivt fra de er små. Og hvis du får dette inn når du er liten så gjør det veldig mye med deg når du blir stor. Det skal veldig mye til for at du blir rasist da for eksempel. Disse organisasjonene som har jobbet i mange år synes jeg i hvert fall fortjener en nominasjon.

- Du er programleder for programmet Amigos, hvordan er det?
Hehe, det er veldig annerledes enn dette her. Det er jo også veldig, veldig artig. Det går veldig fort, vi spiller inn 9 programmer på 5 dager. Så det man ser på tv nå, det gjorde vi i august. Men det jo innmari morsomt, det er veldig lekent og lite seriøst, avslutter Stian Barsnes Simonsen.

Aktuelle lenker
http://www.nobel.no/


‹‹ tilbake Til toppen

Ansvarlig redaktør:
Jan Vincens Steen, Avis i skolen

Atle Wandsvik, Skolenettet
Skoleavis på nett er en tjeneste fra Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet og Avis i Skolen er ikke ansvarlig for innholdet i avisene.

Tips vennen din