Forsiden     Nyheter     Aktiviteter     Underholdning     Sport     Reise     Skole    

‹‹ tilbake Skrivervennlig
Heia Tufte!

Ane Haave Sveen, Anne-Marthe Kristiansen, 09.12.05

Foto: Ane og Anne-Marthe 

I høst har man på TV Norge vist et program der såkalte nerder skal gjøres om til fotballspillere. Hundretusener har fulgt programmene med de ikke altfor velspillende gutta. Vi møtte en blid Tuftegjeng på et lite bakrom før signeringen av sin nye dvd på Free Record Shop i Oslo. Guttene var pratsomme og blide som bare det da vi kom og svarte villig på alle spørsmålene vi stilte.


Fotballspillere som små

Nesten alle Tufte-gutta spilte fotball som små, men Martin fikk ikke lov av sin mor. Nei, det fikk jeg nok ikke lov til, sier Martin på sedvanlig vis. Tufte spillerne ler, så det er nok litt ironi i det! Tor Joachim spilte fotball på Jerv som lillegutt! Ikke rart han har kommet til en del sjanser for laget sitt, dog uten alltid å lykkes..

Vennskapet mellom guttene
Alle i Tufte har kommet godt overens og de har blitt veldig gode venner. Men så er det jo noen vennskap som er sterkere enn andre, forteller de blide karene.

Aktiviteter utenom fotball
I løpet av Tufte-programmene har vi sett de morsomme gutta delta i en mengde forskjellige aktiviteter. Men èn av utfordringene de fikk ble i tøffeste laget for flere av gutta. Strikkhopp fra den 80-meter høye Vemork-brua i Rjukan! Om den opplevelsen har de forskjellige meninger.

- Vi kunne gjerne gjort det hundre ganger og til med dobbel høyde vi, sier guttene stolt. Vi lurer nå på om det var tilfelle.. Det så ikke ut som om alle som prøvde seg hadde like lyst til å gjøre det igjen..

Noen i Tufte innrømmet allikevel at det var litt skummelt, og noen hoppet ikke i det hele tatt. Men det er greit, forteller de populære Tufte-gutta.

Tufte gutta
Ane Haave Sveen og Anne Marthe Kristiansen
Realitykjendiser
Statusen deres har ikke endret seg voldsomt etter at programmet begynte. De blir av og til gjenkjent på gata, og noen kommer bort og vil ha autografen. Noen bare hilser til guttene med et lite smil og nikk. Siden de er realitykjendiser, vil de ikke være kjente så lenge. Så om en god stund er det ingen som knapt vet hvem gutta i Tufte er, spår Tor Joachim.

Foto: Ane Haave Sveen og Anne Marthe Kristiansen
Forbedringen i fotball
Tufte - gutta synes selv at de har forbedret seg mye i fotball siden ingen hadde vært i nærheten av en fotball på lenge da de ble med i programmet.

Til tross for forbedringer innrømmer de at ferdighetene kanskje ikke er de beste.. - Det ser bare ikke bra ut når vi spiller fotball, innrømmer Lars Olav.

Men sklitaklinger, det kan vi, smiler fotball gjengen. Man ser veldig mange sklitaklinger på TV, for det er det de liksom har filmet mest av. Sklitacklinger har ofte utløst de de morsomste scenene, smiler de lurt.

Guttene kan dessuten avsløre at de fortsatt kommer til å spille sammen som et lag i tiden framover.

Ingen av guttene har noen gang drømt om å bli proffspillere. Bare hjelpetreneren Klaus har drømt om det som guttunge.

Vårt møte med de sympatiske karene i Tufte IL nærmer seg slutten. Utenfor garderoben venter en masse mennesker klare til å få sine Tufte-DVD'er signert. Heia Tufte!!

Aktuelle lenker
http://www.tufteil.no/


‹‹ tilbake Til toppen

Ansvarlig redaktør:
Jan Vincens Steen, Avis i skolen

Atle Wandsvik, Skolenettet
Skoleavis på nett er en tjeneste fra Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet og Avis i Skolen er ikke ansvarlig for innholdet i avisene.

Likte du programmene om Tufte IL?

Ja, det var topp!
Nei, bare søl..
Vet ikke, har ikke sett det..

Tips vennen din