Forsiden     Nyheter     Aktiviteter     Underholdning     Sport     Reise     Skole    

‹‹ tilbake Skrivervennlig
Jakten på Bob Geldof er over!

Kristine, Sjur, Sina, Linn, Tina, 11.12.05

Jens og Bob
Foto:  

En intens og spennende jakt etter Sir Bob Geldof er endelig over. For Ungdomsavisas del startet jakten på fredag kveld. Geldof var forhåndsannonsert som gjest hos Fredrik Skavlan. Vår redaksjon så sitt snitt til å komme nært innpå en stjerne og tok opp jakten. Vi lyktes, ikke første dag, men andre!


Streaming video

For å se streaming videoopptak må du ha Windows Media Player, som kan lastes ned her!

Se intervjuet med Bob Geldof:

- Geldof i samtale med Ungdomsvisa - 109 kbps
- Geldof i samtale med Ungdomsvisa - 548 kbps

Fredag møtte vi opp i Først og sist-studio med en god porsjon forberedelser i sekken samt klemme hender og spendte hoder. Men fredagen endte i en stor skuffelse til vår del… vi sto klare til å få snakket et par ord med Geldof, men manageren Emil sto i veien for det intervjuet. Så nær, men allikevel så langt unna målet.


Geldof i samtale med Ungdomsavisa

Tre spørsmål

Vi hadde nesten gitt opp et intervju med Bob Geldof, helt til lørdag da vi hadde fått et tips om at Geldof skulle ha et møte med bistandsminister Erik Solheim på formiddagen. Ungdomsavisas journalister dro derfor ned til Grand Hotel for å spane. Denne gangen hadde vi flaks! Plutselig kom Bob Geldof ned i lobbyen og var på vei ut. Vi ilte til, og vi fikk anledning til å stille han 3 spørsmål. Gjett om vi var fornøyde!

Vi bråsnudde oss og satte i gang med å løpe fra Grand Hotel til Rådhuset for å rekke selve utdelingen av fredsprisen.


Flax x 2 eller dyktighet

Utenfor rådhuset etter utdelingen fikk vi nok et intervju med Bob Geldof! Helt utrolig, han svarte på spørsmålene våre og signerte cd covere. - Jeg synes seremonien var veldig fin, veldig elegant. Jeg likte veldig godt talene, de to talene som var sa Geldof da vi møtte han.


Han fortalte at han ikke er skuffet over at han selv ikke har fått prisen. Han synes at Nobelkomiteen har gjort en god avgjørelse når det gjelder hvem som vant fredsprisen, fordi han mener at IAEA trenger å bli støttet politisk. Han sier videre at man kan bruke fredsprisen som en slags politisk plattform, og at den gir store muligheter. Spesielt nevner han situasjonen i Midt-Østen. - Spesielt situasjonen i Midt-Østen, der hvor det er mye terrorisme og atomvåpen som generaldirektøren snakket om. Det har vært et kritisk år så det var en veldig bra avgjørelse at de fikk Nobels fredspris. Det er helt fortjent!

Da vi spurte om hvordan han kom opp med ideen til Live Aid og Live 8 svarte han dette:
- That’s what I do, I am a pop singer.

Jens og Bob

Jens og Bob

Med disse ordene forlot Geldof oss og satte kursen mot Grand Hotel hvor Statsminister Jens Stoltenberg ventet. Ungdomsavisa observerte at herrene hadde en uformell ramme rundt samtalen sin. De ble sittende i trappa i lobbyen for å snakke om sine hjertesaker; bekjempelse av fattigdom og et evt. samarbeid om vaksineprogrammet. Ungdomsavisa ønsker lykke til!
Se bildegalleri‹‹ tilbake Til toppen

Ansvarlig redaktør:
Jan Vincens Steen, Avis i skolen

Atle Wandsvik, Skolenettet
Skoleavis på nett er en tjeneste fra Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet og Avis i Skolen er ikke ansvarlig for innholdet i avisene.

Tips vennen din