Forsiden     Nyheter     Aktiviteter     Underholdning     Sport     Reise     Skole    

‹‹ tilbake Skrivervennlig
Kjente og ukjente stiller opp for Kirkens bymisjon

Robert Wood, Camilla Erlandsen og Morten Jentoftsen, 13.12.05

Jo Nesbø stilte opp for Kirkens bymisjon
Foto:  

Også i år ble den årlige ”Lys i mørket” aksjonen til Kirkens bymisjon holdt. Hvert år blir den holdt på Oslo S hvor artister spiller og synger og kjente fjes blir invitert til å tenne et lys. Kjendiser og svært mange vanlige folk stiller opp for dette arrangementet, blant dem Jo Nesbø.


Hele dagen

Hele dagen blir benyttet. Fra morgenen av, kl. 07.30, underholdt Oslo Gospel Choir sammen med Mia Gundersen og Bjarte Hjelmeland. Bymisjonens kaffekokere og innsamlere var og til stede. Den siste happeningen i arrangementet var konserten med Madrugada på plassen utenfor Oslo S.

Brosteinsprisen 2005

Brosteinspris

Kirkens Bymisjon feirer i år 150 års jubileum, og i den anledning ble det delt ut to priser istedenfor en, som det pleier å være. I år ble prisen delt ut til magasinet ”=Oslo” som arbeider for verdighet, forståelse og likhet mellom mennesker. Salget av ”=Oslo” skaffer selgeren arbeid samtidig som han eller hun får halvparten av salgsprisen(40kr). Selgerne er blant annet uteliggere og vanskeligstilte. Som sagt var det i år to Brosteinspriser. Den andre prisen gikk til en mann som også har gjort mye bra for å hjelpe vanskeligstilte i storbyen. Som vanlig fikk ikke vinnerne av Brosteinsprisen penger, men ære. Prisen har som mål å sette lys på mye av det bra arbeidet som blir gjort. Begge vinnerne fikk en brostein som fungerer som telysholder, samt et diplom og et innrammet kunstverk.

Lystenning
Lystenningen er en handling som Kirkens bymisjon bruker i mange sammenhenger. Lystenningen er et symbol på håp og gir uttrykk for omsorg, kamp og glede. Flere kjente personer var invitert til å tenne lys. Disse var: statsråd Sylvia Brustad, sstortingrepresentant Trine Skei Grande, politioverbetjent Finn Abrahamsen og forfatter og musiker Jo Nesbø. Sistnevnte kom litt etter planlagt, men Nesbø sammen med Lars Jones rakk allikevel å holde en minikonsert i ventesalen på Oslo S. De sang/spilte tre sanger før de ga seg.

Streaming video

For å se streaming videoopptak må du ha Windows Media Player, som kan lastes ned her!

Jo Nesbø duo fremfører "Håp":

- Jo Nesbø duo - 109 kbps
- Jo Nesbø duo - 548 kbps

Tufte
Hele dagen ble det også samlet inn penger til Kirkens bymisjon. Under aksjonen ”Lys i mørke” deler Kirkens bymisjon ut over tusen matesker til trengende husstander, pengestøtte til personer som har lite og juleposer til narkomane, hospitsboere og innsatte i fengsel. Kjente personer pleier ofte å være med å samle inn penger for å øke givergleden hos forbipasserende. I år deltok noen av medlemmene av hele Norges fotball-lag, Tufte IL. Blant dem var Martin.

Nesbø duo

Jo Nesbø

Jo Nesbø var ett av de mest kjente fjesene på årets aksjon. Nesbø er mest kjent for tiden med boka ”Frelseren” som topper alle lister her til lands på dette tidspunkt. Boka handler om, som i mange av de andre bøkene hans, Harry Hole. I ”Frelseren” etterforsker han drapet på en Frelsesarmesoldat som blir myrdet på Egertorget. Nesbø er også musiker og har vært med i bandet ”Di Derre”.

- Jeg synes Kirkens Bymisjon driver med bra arbeid og det er viktig det de gjør, forteller Jo Nesbø til Ungdomsavisa. Dette er grunnen til at han deltar på ”Lys i Mørket” aksjonen. På spørsmål om han har noen tips til ungdom som ønsker å begynne å skrive forteller han at det viktigste er å lese, lese mye. Han får mye av inspirasjonen fra andre bøker han leser.

Jo Nesbø med godt tips for skrivesugen ungdom":

- Jo Nesbøs tips - 109 kbps
- Jo Nesbø duo - 548 kbpsFlere bilder fra aksjonen Lys i mørke:
Bildegalleri!


‹‹ tilbake Til toppen

Ansvarlig redaktør:
Jan Vincens Steen, Avis i skolen

Atle Wandsvik, Skolenettet
Skoleavis på nett er en tjeneste fra Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet og Avis i Skolen er ikke ansvarlig for innholdet i avisene.

Tips vennen din