Forsiden     Nyheter     Aktiviteter     Underholdning     Sport     Reise     Skole    

‹‹ tilbake Skrivervennlig
Madrugada for kirkens bymisjon

Julie, Anne, Mone og Karoline, 09.12.05

Madrugada
Foto:  

Torsdag 8.desember var det på Madrugada konsert på Jernbanetorget i Oslo. Fra tidligere vet vi at de droppet konserten for Frelsesarmeen på grunn av deres syn på homofile. I stedet var det Kirkens Bymisjon som fikk glede av norsk rocks heteste band for øyeblikket.


Tøff konsert

Madrugada-gutta trosset de sure forholdene og spilte gratis i rundt tre kvarter for de flere hundre tilhørerne! Til tross for været svingte det skikkelig med Electric og Majesty som de store høydepunktene. Innimellom sangene passet de på å oppfordre publikum til å gi skikkelig til Kirkens bymisjons folk som gikk rundt med bøsser. Alt i alt en tøff konsert – rett og slett!
Streaming video
For å se streaming videoopptak må du ha Windows Media Player, som kan lastes ned her!


Se Madrugada spille "Electric" på Jernbanetorget:
- Electric - 109 kbps
- Electric - 548 kbpsMadrugada Live

Etter den siste sangen løp vi bak scenen og fikk først tak i bassisten Frode Jacobsen til et kjapt intervju. Snart dukket også vokalist Sivert Høyem opp.

Først spurte vi hvorfor de hadde kalt det siste albumet ’’The deep end’’. - Det er en tittel som beskriver plata veldig godt. Det er også navnet på en gammel låt som aldri ble brukt, forklarer de to. Når vi først var inne på temaet navn spurte vi også hva Madrugada faktisk betyr! I svar fikk vi vite at det er spansk for ”timen før soloppgang”.

I det siste har Madrugada turnert med både Ane Brun og Jim Stärk. Det skal ha vært meget slitsomt med de rundt 50 konsertene de hadde hatt. - Det beste er å holde seg unna fester etter konsertene og å slappe av så mye som mulig, forteller Sivert Høyem.


Madrugada på Jernbanetorget

Duett med Ane Brun
Madrugada har ikke bare turnert med Ane Brun. De har også spilt inn en sang sammen. Lift Me heter den. Hun ringte dem og de spilte etter hvert noen sanger for henne. Hun falt pladask for deres 5 år gamle sang ”Lift Me”, og nå har de sammen skapt en låt som topper listene! Vokalist Sivert Høyem skryter av Ane og hvordan de jobbet sammen. – Det har vært veldig fint, Sier han.

Søndag 11.desember deltar de på Nobels Fredspriskonsert i Oslo Spektrum, til ære for årets fredsprisvinner Mohamed ElBaradei.

Bildegalleri fra konserten
Madrugada LIVE!!


Aktuelle lenker
http://www.madrugada.net/


‹‹ tilbake Til toppen

Ansvarlig redaktør:
Jan Vincens Steen, Avis i skolen

Atle Wandsvik, Skolenettet
Skoleavis på nett er en tjeneste fra Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet og Avis i Skolen er ikke ansvarlig for innholdet i avisene.

Tips vennen din