Forsiden     Nyheter     Aktiviteter     Underholdning     Sport     Reise     Skole    

‹‹ tilbake Skrivervennlig
Nobelkonserten, et realt show!

Kristine Berg Tollefsen og Sondre Iversen (foto), 12.12.05

Gladys Knight
Foto:  

Et fullt Oslo spektrum fikk med seg den store og stjernespekkede Nobelkonserten som ble holdt til ære for fredsprisvinneren Mohamad ElBaradei. Stjernene som entret scenen denne kvelden var blant annet Sugababes, Westlife, Duran Duran og Gladys Knight. Sistnevnte dro dessuten frem Ungdomsavisas spørsmål fra pressekonferansen mens hun stod på scenen!!


Stjal showet

Hun som stjal showet fullstendig var Gladys Knight – som helt klart var kveldens midtpunkt!
Hun serverte fem knallsterke låter. Men hun sa også noe som fikk oss i Ungdomsavisa til å bli ekstra glade. For hun fortalte de som satt i salen at ei ung dame som hadde vært på pressekonferansen hadde spurt artistene et spørsmål om hvordan ungdom kan være med å jobbe for fred. Gladys syntes dette spørsmålet var veldig viktig, og siden hun ikke hadde fått tid til å svare på spørsmålet, så svarte hun på det på direkten! Vi skjønte selvsagt at det var en journalist fra Ungdomsavisa som hadde spurt dette spørsmålet fra konferansen! Dette var helt fantastisk, utrolig bra!

Men hun stjal også showet pga sitt engasjement, og at hun var så lattermild og blid. Hun smilte fra øre til øre. Hun var fantastisk. Bobby Knight, hennes bror, ble med på å lage et skikkelig show! Og de var utrolig morsomme der de sto, og de sang jo bare fantastisk!

Gladys Knight


Gladys og broren


Verter for kvelden
Vertene for kvelden var to kjente skuespillerinner Julianne More og Salma Hayek! De presenterte artister, og la inn noen gode ord om fred og fredsprisvinneren ElBaradei.

Stjernene
Sugababes var de første som underholdt publikum med to låter. Det var bare to av dem tilstede, Heidi Range og Keisha Buchanan, dessverre pga sykdom så var ikke Mutya Buena på plass i spektrum denne kvelden.

Noen som mange kanskje hadde gledet seg veldig til å se var Westlife, og de fremførte en kjent klassiker og deretter deres nye single You Raise Me up. De var kjempeflinke, men de tok ikke helt av, men de var et av kveldens midtpunkt, helt klart!

Vakte oppsikt
Katherine Jenkins vakte oppsikt med å entre scene i en nydelig ballkjole. Den var rosa farget med glitter og stas, og hun hadde også diamant tilbehør, smykker og øredobber.
Hun var en av dem som tok pusten fra mange om satt i salen. Pga av sin kjole, men også pga den fine operaen hun sang. Noe som var litt morsomt var at hun kunne norsk! Hun sa ”tusen takk” og ”hyggelig å være her.”

Katie Melua fremførte en låt som var dedikert til ElBaradei, for hun var veldig inspirert av det arbeidet han og IAEA har gjort.

Etter pausen
Etter pausen kom noe av det vi hadde ventet litt på, noe som virkelig svingte. Da Duran Duran entret scenen ble det et skikkelig show! Det rocket skikkelig i hele spektrum, helt vanvittig! Noe som også var veldig spesielt, var at frontfiguren i bandet takket Norge for at de gjorde noe for å få fred.

En annen artist som sa rørende ord til ElBaradei var Damien Rice. Han sa at ElBaradei var det som beskyttet oss, og at han hadde gjort en helt fantastisk jobb.

- Jeg vet egentlig ikke hva jeg gjør her
- Jeg vet egentlig ikke hva jeg gjør her, for jeg kan verken synge eller spille et instrument. Var det første fredsprisvinneren Mohamad ElBaradei sa da han inntok scenen. Fredsprisvinneren var i et humoristisk humor, og han var skøyeraktig. Men han kom på scenen for å takke og for å fortelle hvor viktig arbeidet IAEA gjør, og hva det betyr for verden. Han sa også noe som var veldig viktig, og det var: - Så lenge jeg er her, så er det dette jeg skal gjøre.
Han mottok enorm jubel fra publikum.

Til slutt kom alle stjernene på scenen og takker for i kveld. Deretter avsluttet de med en sang, alle sang John Lennons Give Peace a Chance.


Glimt fra konserten   


Bildegallerier
Bilder fra Nobelkonserten 2005 - 1!

Bilder fra Nobelkonserten 2005 - 2!

Aktuelle lenker
http://www.nobel.no/


‹‹ tilbake Til toppen

Ansvarlig redaktør:
Jan Vincens Steen, Avis i skolen

Atle Wandsvik, Skolenettet
Skoleavis på nett er en tjeneste fra Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet og Avis i Skolen er ikke ansvarlig for innholdet i avisene.

Tips vennen din