Sharon Stone roste norske ungdomsskoleelever

Sikret seg intervjuer med alle kjendisene. Se videoen deres!

MARIE L. KLEVE
Søndag 10.12.2006, 15:38, oppdatert 12:45


Foto: Eirik Helland Urke

 

MØTTE STJERNENE: Elevene fra Åmot ungdomskole fikk snakke Sharon Stone på den røde løperen. Og Sharon skrøt av de unge damene.
Video: Åmot Ungdomsskole / redigering: Øistein Norum Monsen

 
(Dagbladet.no): For elevene ved Åmot Ungdomsskole ble dagens fredsprisutdeling en spesiell opplevelse. Hvert år kommer de til Oslo for å dekke prisutdelinga for Ungdomsavisa, en avis av ungdomsskoleelever over hele Norge.

Rutinerte som de var, hadde de tatt oppstilling nederst i Rådhustrappa, med god utsikt til de celebre gjestene. Mens journalister og fotografer fra hele verden sloss om plassene, sikret de seg intervjuer med både Sharon Stone, Jens Stoltenberg, Trond Giske og Thorbjørn Jagland. Se elevenes intervjuer!


Får stygge blikk
- Det var helt ubeskrivelig, det hadde jeg aldri trodd! sier Signe F. Edin (15) om å få intervjue Nobelkonsertens vertinne, Sharon Stone.

Hun fikk æren av å holde mikrofonen og stille spørsmålene, mens venninnene Julie Bø Sveen (15), Mone Nedberg (15), Anne Kulusveen (15), og Ane Grindstad (14) stod klare med kameraene.

- Det er kaldt å stå her, men det er definitivt verdt det når vi ser alle de stygge blikkene fra de andre journalistene, forteller jentene.


Ros fra Sharon
De har akkreditering til alle Nobel-arrangementene, akkurat som alle andre journalister og fotografer, og ved hjelp av pågangsmot og hurtighet sikret de seg flere gode intervjuer.

Det imponerte Sharon Stone.

- Jeg synes det er flott å se unge damer som dere, som gjør en så god jobb, og som starter med karrierene deres allerede nå, sier hun i videoen.

De i alt 20 ungdomsskoleelevene fikk også et intervju med fredsprisvinner Muhammad Yunus da han kom til Gardermoen på fredag.

- Vi har vært veldig heldige det året her, sier de.


Søt fredsprisvinner
De har også stor sans for årets fredsprisvinner.

- Han er veldig søt og jordnær, og er nok den fredsprisvinneren jeg har vært mest stolt av de siste åra, sier Signe.

- Ja, El Baradei var jo bare kjedelig, følger Mone opp.

Åmot-elevene har deltatt på fredsprisutdelinga i fem år, men frykter at dette blir det siste. De to første årene ble de støttet med midler fra Utdanningsdirektoratet for å dra til Oslo, og de tre siste åra har de fått penger fra Rena Omstillingsfond. Men nå er det slutt på pengene.