Ungdomsavisa
Forsiden     Nyheter     Aktiviteter     Underholdning     Sport     Reise     Skole     Artikkelarkiv


Nobelkonsert til stående applaus
(12.12.06)
Vertinnene, Sharon Stone og Anjelica Huston, ønsker velkommen til Nobels fredspriskonsert, 2006. Det starter med en intro om arbeidet til Muhammad Yunus og Grameen Bank har gjort, om det å hjelpe kvinner til og komme ut av fattigdommen ved å gi dem et lån så de kan kjøpe seg en ting de kan tjene penger på og produsere noe av. Men SÅ er det showtime!
,

En dag blant kjendiser og stjerner
(11.12.06)
Det ble litt av en dag for Ungdomsavisas utsendte da de skulle dekke utdelingen av Nobels fredspris til Muhammad Yunus. Her var statsministere, ministere, stortingsrepresentanter og mange andre kjente ansikter - og midt iblant dem: Ungdomsavisa. Ta en titt på vårt bildegalleri, som gjengir noe av de vi opplevde.

Tett på Sharon Stone
(11.12.06)
Skuespillerne Sharon Stone og Angelica Houston er vertinnene for årets Nobelkonsert i Oslo Spektrum. Vi snakket med dem i forbindelse med dem i Oslo i forbindelse med fredsprisoverrekkelsen til Muhammad Yunus. Stone passet på å berømme oss ungdommer for vårt engasjement!

Superstjernene skrøt Yunus opp i skyene
(11.12.06)
I kveld går Nobelkonserten av stabelen, og før det er det selvfølgelig pressekonferanse med artistene og vertinnene. Sharon Stone var den som fikk flest spørsmål, men i motsetning til i fjor snakket alle sammen. En ting var alle enige om, og det var at arbeidet til Mohammad Yunus og Grameen Bank er veldig bra, og ikke minst veldig nødvendig.
,

, Morten Abel gleder seg
(11.12.06)
Morten Abel er en av artistene som skal opptre ikveld på Nobelkonserten. På pressekonferansen med artistene var Morten en av de som sa minst, men vi var så heldige å få et intervju med han i lobbyen på Plaza i etterkant.

 - Jeg har sagt det i 12 år
(19.12.06Jonathan Mann)
Hvert år intervjuer Jonathan Mann fredsprisvinneren i Oslo Rådhus, på en times sending for CNN. Han har nå jobbet for kanalen i 19 år, og i 12 av disse har han kommet til Norge for å dekke Nobels fredspris. – I alle 12 årene jeg har dekket prisen har jeg blitt spurt om hvem jeg mener bør vinne, og hver gang har jeg sagt at Mohammed Yunus bør vinne.

 


 

- Tenk ikke bare på penger til egen lomme
(11.12.06)
Muhammad Yunus ble tildelt Nobels fredspris for sitt arbeid med Grameen Bank. De har gitt mikrokreditt til fattige land, for å bygge fred ved å forebygge fattigdom. Pengene de vinner vil bli brukt til å investere i sosial arbeid for å hjelpe mennesker, og ikke tjene penger på det. Ungdom bør ikke bare tenke på å tjene penger til seg selv, sier Yunus.

Statministere om Muhammad Yunus
(11.12.06)
Blant alle gjestene som skulle inn i Rådhuset i forbindelse av utdelingen av Nobels fredspris, gikk det mange eks-statsministere og dagens statsminister, Jens Stoltenberg. Vi fikk pratet med de fleste. Velvillig stilte de opp, og kommentarene var entydige: Muhammad Yunus har betydd mye for bekjempelse av fattigdom.


- Delta, ta ansvar og vis tillit
(11.12.06)

Yunus mottok fredsprisen
(11.12.06)

En flammende slange til ære for Yunus
(10.12.06)

- Man skal høre på de maktesløse, sier Liv Ullmann
(10.12.06)

Stoltenberg misliker respektløs politiker-omtale
(11.12.06)

Julestemningen er over oss
(09.12.06)

Ungdomsavisa blant verdenspressen
(11.12.06)

Yunus i byen!
(09.12.06)

- Hvis du vil se fattigdom, må du gå på museum
(09.12.06)

Ettermiddagstur med CNNs Jonathan Mann
(08.12.06)

Vi blogger!
(05.12.06)

Nobelmagasin i Ungdomsavisa
(05.12.06)

Utseende viktigere enn noensinne!
(05.12.06)

Gitarmusikk - aldri av moten?
(05.12.06)


Ansvarlig redaktør::
Jan Vincens Steen, Avis i skolen

Atle Wandsvik, Skolenettet
Skoleavis på nett er en tjeneste fra Utdanningsdirektoratet