Forberedelsene i full gang

Forberedelsene til årets Nobelprosjekt er i full gang. Det har allerede vært avholdt tre møter, men sist mandag var hele nobelgjengen samlet hele dagen. Mye sto på programmet, for det er ikke lite som skal organiseres og forberedes i dagene før det hele braker løs.

 

Camilla, Linn og Susanne forbereder seg.

 

I alt 21 elever skal i år reise til Oslo i forbindelse med dekningen av Nobels fredspris for Ungdomsavisa. I to puljer vil de være til stede i hovedstaden, sammen med lærerne Geir og Arne Vegard. I år er det sjuende gangen som Nobelprosjektet gjennomføres, og som vanlig er det mye som skal ordnes.

 

Under dagen til forberedelser var det viktig å få på plass alt som har med organisering av turen å gjøre - spesielt transport. Det er nesten et helt apparat som må settes i sving for at alt skal fungere perfekt.

 

Dernest måtte alle elevene aktivere bloggene sine. I år som i fjor skal nemlig både elever og lærere skrive blogg - eller dagbok på nett - om tiden før, under og etter Nobelprosjektet.

 

Morten og Anders tester utstyret sammen med Arne Vegard.

Morten og Anders tester utstyret sammen med Arne Vegard.

 

For å være en del av verdenspressen under fredsprisarrangementene er det viktig å være godt forberedt. Derfor fikk alle elevene utdelt et hefte om årets vinnere.

 

Dersom man plutselig står ansikt til ansikt med Al Gore eller andre celebriteter er det også viktig å ha noen gode spørsmål i bakhånd. Idémyldring ble følgelig igangsatt.

 

Nå er det snart klart for avreise. Lørdag 8.desember klokken 07.45 møter første pulje på Rena Torg. Snart venter et hav av pressefolk og kjendiser på de unge journalistene våre..

 

Emil og Erik forbereder seg til Nobelprosjektet.