Snart klart for nytt Nobelprosjekt!

- Lyst til å bli med?

Kan dette bli en drømmesituasjon i år?

Jada, bildet er manipulert. Men årets Nobelprosjekt nærmer seg, og hvem vet..kanskje får vi nærkontakt med verdens mektigste mann, årets nobelprisvinner og USAs president Barack Obama. Kunne du tenke deg å bli blant de inntil 20 elevene som får reise inn til Oslo og dekke begivenhetene rundt Nobels fredspris, for Ungdomsavisa? Da bør du lese videre.

 

Tiden nærmer seg årets Nobelprosjekt. For niende gang planlegger vi et 5 dager langt opphold i Oslo for å dekke begivenhetene rundt utdelingen av Nobels fredspris for Ungdomsavisa. Som de fleste vet gikk årets pris til USAs president, Barack Obama. Vi har plass til inntil 20 elever under prosjektet. Er du elev ved Åmot ungdomsskole og har lyst til å bli en del av verdenspressen og oppleve kjendisene på nært hold? Da bør du lese videre..

 

Årets opphold er planlagt i tiden tirsdag 8.desember til lørdag 12.desember. De elevene som blir med vil bli delt i to grupper - med halve tiden hver i Oslo. Rom er booket på Perminalen Hotell,bare 200 meter fra Egertorget og Karl Johans Gate.

 

Selv om du må regne med mye jobbing både før og under tiden i Oslo, er dette en unik mulighet til å forsøke seg i det virkelige liv - med verdenspresse, akkrediteringer, strenge tidsfrister, intenst arbeid, opplevelser og kjendiser på alle kanter.

 

Viktig med god søknad

Nå kan du altså søke om å være en av de 20 heldige som får være med. Men for å bli vurdert MÅ du sende inn skriftlig søknad på e-post. Du må også lese det som her står NØYE. Det vil bli lagt vekt på en god søknad når vi skal velge ut deltakere i prosjektet.

 

Søknaden SKAL sendes til både Geir og Arne Vegard. De som deltok under Birkebeinerprosjektet i høst - og gjorde en GOD innsats - vil ha et lite fortrinn når de tjue skal plukkes ut. Det vil også bli lagt vekt på generell orden, oppførsel og arbeidsinnsats i den ordinære skolehverdagen, når søknadene skal vurderes.

 

I søknaden din bør du skrive:

- Hva du kunne tenke deg å jobbe med (for eksempel bildebehandling, skrive saker, redigering av
  videoer, intervjue på norsk/engelsk).

- Hva DU er god til.

- Hva du eventuelt har bidratt med i Birkebeinerprosjektet. Lim inn lenker til saker du eventuelt har
  skrevet.

- Hvorfor DU bør få sjansen til å delta under årets Nobelprosjekt.

 

Alle oppfordres til å søke, men husk at det kun er plass til maksimalt tjue elever. Blir det flere enn tjue søknader må vi dessverre skuffe noen av dere. Det er mange hensyn å ta. Blant annet kan vi ikke ha med 15 som er gode på videoredigering, men ikke vil intervjue, osv.

 

Søknadsfrist: Torsdag 12.november, klokken 24.00.

 

Du vil få svar på om søknaden er mottatt fra minst en av oss innen to dager etter du har sendt søknaden. Endelig svar på hvem som får være med til Oslo vil bli sendt ut pr. e-post innen 18.november.

 

E-post Geir: ghj@amot.kommune.no

E-post Arne Vegard: avs@amot.kommune.no