26.09.2010   Samarbeid mellom skoler, Skolenettet og Avis i Skolen

Fantastisk avslutning

Årets nobelkonsert til ære for Barack Obama ble en fantastisk forestilling, og en verdig avslutning på årets nobelarrangementer. Årets konsert bød på mange høydepunkter, men det var Wyclef Jean og Donna Summer som fikk salen til å koke.

13.12.2009

Tekst: Birthe L. Alme Strand Foto: Merlin Zimmermann

Konserten startet med at familien Smith - Will, Jada og barna - introduserte vår egen Alexander Rybak, som kom med en spenstig liveversjon av sangen "Fairytale". Den var forandret til en enda mer livlig sang enn vi kjenner fra før. 

Underveis var han var uheldig å miste fiolinen i bakken, noe som førte til et svært ustemt instrument, men han gjennomførte i kjent stil, uten å bli særlig affisert av uhellet.

Neste band ut var Westlife. De startet opptreden sin med sangen "You raise me up", skrevet av Rolf Løvland - og det ble en kjempesuksess. De fikk utrolig applaus og gikk fra scenen etter at de hadde spilt "What about now".

Kveldens vertsskap - Jade og Will Smith - var utrolig profesjonelle og morsomme. De introduserte de forskjellige artistene på en veldig humoristisk måte, og det var ikke sjeldent at hele salen brast ut i latter.

Nestemann ut var Lang Lang. En utrolig begavet pianist som er 27 år gammel og har spilt med en rekke kjente artister. Denne kvelden fremførte han "Rhapsody in Blue", et klassisk stykke. Han ble fulgt av kringkastingsorkesteret og dukket senere i konserten som pianist for andre artister.

Etter Lang var det Natasha Bedingfield sin tur, en utrolig begavet brite som er på vei opp til de store. Hun sang først sangen "Pocketful of sunshine" og avsluttet med den verdenskjente sangen "Soulmate". Hun er en utrolig populær artist i Storbritannia og var en av de største stjernene denne kvelden.

Donna Summer og Wyclef Jean var de som virkelig fikk liv i salen. Folk reiste seg og de klarte begge å få alle til å danse med hendene i været. Moro! Summer og Jean var etter Ungdomsavisas mening de desidert beste denne kvelden.

Sangeren Luis Fonsi fra Spania, Amaduo & Miriam fra Bamako og Mali, Esperanza Spalding jazz bassist og sangeren Toby Keith var også med og gjorde et strålende arbeid på scenen.

Til slutt var det klart for finalesangen. Den ble fremført av alle, til og med Will, Jada Smith og barna deres sang av full hals.

En verdig avslutning, på en fantastisk konsert til ære for Barack Obama. Bare så synd hovedpersonen selv ikke var tilstede.

| Flere bilder fra Nobelkonserten 2009 |