Fem begivenhetsrike dager

Nobelprosjektet 2009

Mange høydepunkter under årets Nobelprosjekt.

 

Nobelprosjektets 2009 er over – og for noen dager vi har hatt! Barack Obamas 24 timer i Oslo har blitt fulgt på nært hold. Begivenhetene rundt utdelingen av årets nobelprisutdeling er dekket i sin helhet for Ungdomsavisa.

 

Selv om det var umulig å komme i umiddelbar nærhet av Obama har vi alle fått sett ham i levende live og laget reportasjer om dette. Vi har jobbet hardt for å få gode saker ut på nettet – fra morgen til kveld.

 

I løpet av våre fem dager har mange kjente mennesker fått nærkontakt med Ungdomsavisas reportere. Noe av det vi er mest stolte av er intervjuene med kronprins Haakon, nobelkomitéens leder Thorbjørn Jagland og de to komitémedlemmene Kaci Kullmann Five og Ågot Valle. Alle intervjuene kan i sin helhet sees i reportasjene i Ungdomsavisa eller på vår YouTube-side.

 

Alle de 19 elevene som har deltatt har gjort en kjempejobb på hvert sitt vis. Noen har vært heldige og fått akkreditteringer av ulike slag. Derfor har flere av våre elever fått nærkontakt både med begivenhetene; utdelingen i Oslo Rådhus, pressekonferansen med artister før Nobelkonserten og selve Nobelkonserten.

 

Det er vanskelig å beskrive alt som har skjedd. Det må likevel kunne sies at våre elever er i en unik situasjon, som får anledning til å oppleve dette ”sirkuset” på nært hold og dekke det gjennom www.ungdomsavisa.no

 

Mange høydepunkter..

 

Dette er niende gang på rad vi gjennomfører Nobelprosjektet. Hvert år har vi fått oppmerksomhet i media av ulike slag. Denne gangen har vi vært i jevnlig kontakt med både Østlendingen og Lokalavisa. I tillegg har NRK radio vist interesse. En dag fikk vi til og med besøk av NRKs radioreporter Vera Wold som fulgte oss hele formiddagen da Barack Obama ankom Oslo. I løpet av disse timene hadde vi fire direkteinnslag på sendinga til Hedmark/Oppland, samt P2. Det er gøy at vi blir lagt merke til for den jobben vi gjør.


Vi anbefaler alle å lese våre reportasjer på www.ungdomsavisa.no. En samling av våre videoreportasjer finner du på vår YouTube-kanal; www.youtube.com/nobelsfredspris

 

| Se vårt bildegalleri fra noen av høydepunktene under årets prosjekt |

 

Her er noen av sakene som har blitt skrevet om oss i løpet av Nobelprosjektet:

NRK - Venter på Obama

Østlendingen - Vanskelig, men lærerikt

Østlendingen - Åmot-elever i helspenn

Skolenettet - Hovedoppslag

Ungdomsavisa - Etter Nobelprosjektet 2009