Suksessrikt 10-årsjubileum

Dung i aksjon under den internasjonale pressekonferansen.

Dung i aksjon under den internasjonale pressekonferansen i Nobelinstituttet.

 

For 10.år på rad var to lærere og elever fra Åmot ungdomsskole på plass i Oslo for å dekke begivenhetene rundt tildelingen av Nobels fredspris, for Ungdomsavisa.no. Høydepunktene var mange og som man ser av reportasjene har elevene taklet mange krevende og utfordrende oppgaver.

 

De kinesiske dissidentene gjorde sterkt inntrykk på mange av oss, og de spesielle møtene med Fang Zengh, Harry Wu og Chai Ling vil aldri bli glemt. Ling var en av lederne under studentopprører på Den himmelske freds plass i Beijing i 1989. Som resultat av dette måtte hun holde seg i skjul i 10 måneder før hun i all hemmelighet flyktet til USA, hvor hun har bodd siden. Les mer om Chai Ling på NRKs nettsider.

 

I tillegg fikk 8.klassingen Dung muligheten til å stille spørsmål til Nobelkoiteens leder Thorbjørn Jagland, på den internasjonale pressekonferansen i Nobelinstituttet. Dette gjorde hun foran en samlet verdenspresse, på direktesendt tv. Imponerende!

 

I løpet av våre fem dager i Oslo har sakene stått i kø og en rekke profilerte personligheter har blitt intervjuet av våre elever i tillegg til de som allerede er nevn. Litt spesielt var det dog at den store hedersgjesten uteble, siden han sitter i kinesisk fengsel på grunn av sin kamp for menneskerettigheter og demokrati i hjemlandet.

 

Fem svært vellykkede og lærerike dager i Oslo er over for denne gangen. Det anbefales på det sterkeste å ta en tur innom Ungdomsavisa og se hva våre elever har produsert.

| Noen av våre opplevelser i Oslo, 8. - 12. desember 2010 |

| Se Ungdomsavisa etter avsluttet Nobelprosjekt 2010 |

| Se Østlendingens oppslag om Nobelprosjektet |