Vil du være Nobel-journalist?

- Nobelprosjekt for 10.gang

Nobelprosjektet 2010

I fjor ble Nobels fredspris tildelt Barack Obama. Her intervjues komitéleder Jagland av Maren, mens Siri filmer med stødig hånd.

 

Det nærmer seg desember, noe som også betyr at også Nobelprosjektet dukker opp i horisonten. I år er det 10.gang vi reiser avgårde til Oslo for å dekke begivenhetene rundt utdelingen av Nobels fredspris for Ungdomsavisa. Som kjent tildeles i år prisen Liu Xiaobo for hans lange ikke-voldelige kamp for sentrale menneskerettigheter i Kina. Vil du være med til Oslo? Da må du lese videre.

 

Årets tildeling til Liu Xiaobo har vakt sterke protester fra Kina. Årets vinner sitter fengslet i det store landet i øst og vil ikke møte personlig for å motta prisen i Oslo. Vi reiser likevel avgårde for å dekke alt som rører seg i Oslo under fredsprisarrangementene - her vil mye skje, som vanlig.

 

Årets opphold er planlagt i tiden onsdag 8.desember til søndag 12.desember. Vi har plass til inntil 20 elever under prosjektet. De elevene som blir med vil bli delt i to grupper - med halve tiden hver i Oslo. Rom er som tidligere år booket på Perminalen Hotell, bare 200 meter fra Egertorget og Karl Johans Gate.

 

Selv om du må regne med mye jobbing både før og under tiden i Oslo, er dette en unik mulighet til å forsøke seg i det virkelige liv - med verdenspresse, akkrediteringer, strenge tidsfrister, intenst arbeid, opplevelser og kjendiser på alle kanter.

 

SVÆRT viktig med god søknad - LES NØYE

Nå kan du altså søke om å være en av de 20 heldige som får være med. Men for å bli vurdert MÅ du sende inn skriftlig søknad på e-post. Det vil bli lagt vekt på en god søknad når vi skal velge ut deltakere i prosjektet.

 

Søknaden SKAL sendes til både Geir og Arne Vegard. De som deltok under Birkebeinerprosjektet i høst - og gjorde en GOD innsats - vil ha et lite fortrinn når de tjue skal plukkes ut.

 

Det vil også bli lagt vekt på generell orden, oppførsel og arbeidsinnsats i den ordinære skolehverdagen, når søknadene skal vurderes.

 

I søknaden din bør du skrive:

- Hva du kunne tenke deg å jobbe med (for eksempel bildebehandling, skrive saker, redigering av
  videoer, intervjue på norsk/engelsk).

- Hva DU er god til.

- Hva du eventuelt har bidratt med i Birkebeinerprosjektet. Lim inn lenker til saker du eventuelt har
  skrevet.

- Hvorfor DU bør få sjansen til å delta under årets Nobelprosjekt.

 

Alle oppfordres til å søke, men husk at det kun er plass til maksimalt tjue elever. Blir det flere enn tjue søknader må vi dessverre skuffe noen av dere. Det er mange hensyn å ta. Blant annet kan vi ikke ha med 15 som er gode på videoredigering, men ikke vil intervjue, osv.

 

Søknadsfrist: Fredag 12.november, klokken 24.00. Denne fristen er absolutt!

 

Du må selv ta ansvar for at du sender søknaden til riktige e-postadresser. Dersom søknaden ikke når frem til Geir eller Arne Vegard innen søknadsfristen, blir du ikke tatt i betraktning når elever skal plukkes ut til prosjektet.

 

Du vil få svar på om søknaden er mottatt fra minst en av oss innen to dager etter du har sendt søknaden - senest lørdag formiddag (13.november) Endelig svar på hvem som får være med til Oslo vil bli sendt ut pr. e-post innen torsdag 18.november.

 

E-post Geir: ghj@amot.kommune.no

E-post Arne Vegard: avs@amot.kommune.no