Vil du være med på Nobelprosjektet?

Nå kan du sende søknad

På tide å søke

På tide å søke om deltakelse i Nobelprosjektet, 8.-12.desember, 2011

 

Desember nærmer seg med stormskritt, noe som også betyr tid for Nobelprosjektet. I år blir det 11.gang vi reiser til Oslo for å dekke begivenhetene rundt utdelingen av Nobels fredspris for Ungdomsavisa. I perioden 8.-12.desember reiser vi til Oslo som ekte journalister. Vil du være med? Da må du lese videre.

 

Årets opphold er planlagt i tiden torsdag 8.desember til mandag 12.desember. Vi har plass til inntil 20 elever under prosjektperioden. De elevene som blir med vil bli delt i to grupper - med halve tiden hver i Oslo. Rom er som tidligere år booket på Perminalen Hotell, bare 200 meter fra Egertorget og Karl Johans Gate.

 

Selv om du må regne med mye jobbing både før og under tiden i Oslo, er dette en unik mulighet til å forsøke seg i det virkelige liv - med verdenspresse, akkrediteringer, strenge tidsfrister, intenst arbeid, opplevelser og kjendiser på alle kanter.

Som kjent deles prisen i år ut til tre kvinner - Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee og Tawakkol Karman - for deres ikke-voldelige kamp for kvinners sikkerhet og deres rett til full deltakelse i fredsbyggende arbeid.  

 

Svært viktig med god søknad - LES NØYE

Nå kan du altså søke om å være en av de 20 heldige som får være med. Men for å bli vurdert MÅ du sende inn skriftlig søknad på e-post. Det vil bli lagt vekt på en god søknad når vi skal velge ut deltakere til prosjektet.

 

Søknaden SKAL sendes til både Geir og Arne Vegard. De som deltok under Birkebeinerprosjektet i høst - og gjorde en spesielt GOD innsats - vil ha et lite fortrinn når de tjue skal plukkes ut.

Det vil også bli lagt vekt på generell orden, oppførsel og arbeidsinnsats i den ordinære skolehverdagen, når søknadene skal vurderes.

Søknadsfrist: Mandag 21.november, klokken 24.00. Denne fristen er absolutt!

 

I søknaden din bør du skrive:

- Hva du kunne tenke deg å jobbe med (for eksempel bildebehandling, skrive saker, redigering av
  videoer, intervjue på norsk/engelsk).

- Hva DU er god til.

- Hva du eventuelt tidligere har bidratt med i Birkebeinerprosjektet eller Nobelprosjektet. Lim inn
  lenker til saker du eventuelt har skrevet/jobbet med.

- Hvorfor DU bør få sjansen til å delta under årets Nobelprosjekt.

 Alle oppfordres til å søke, men husk at det kun er plass til maksimalt tjue elever. Blir det flere enn tjue søknader må vi dessverre skuffe noen av dere.

 

Det er mange hensyn å ta. Blant annet kan vi ikke ha med 15 som er gode på videoredigering, men ikke vil intervjue, skrive, etc. Vi må også tenke på at alle klassetrinn blir representert og at det er en akseptabel fordeling mellom gutter og jenter.

 

Du må selv ta ansvar for at du sender søknaden til riktige e-postadresser. Dersom søknaden ikke når frem til Geir eller Arne Vegard innen søknadsfristen, blir du ikke tatt i betraktning når elever skal plukkes ut til prosjektet.

 

Du vil få svar på om søknaden er mottatt fra minst en av oss. Endelig svar på hvem som er de heldige og får være med til Oslo vil bli sendt ut pr. e-post, senest i løpet av dagen/kvelden onsdag 23.november.

 

| E-post Geir:ghj@amot.kommune.no | E-post Arne Vegard: avs@amot.kommune.no |