13.12.2011   Samarbeid mellom skoler, Skolenettet og Avis i Skolen

På tomannshånd med fredsprisvinnerne

Sammen med TV2, NTB/Scanpix og Aljazeera fikk Ungdomsavisa et eksklusivt møte med de liberiske fredsprisvinnerne.

11.12.2011

Tekst:NobelredaksjonenFoto:Nobelredaksjonen

Her er våre unge journalisters beskrivelse av møtet:

Det var i forbindelse med Flyktningshjelpen arrangement med fredsvinnerne at denne muligheten kom i stand. Vi var veldig nervøse under og før møtet vi skulle ha med Leymah Gbowee og Tawakkol Karman. Vi satt inne på et trangt rom, sammen med noen få andre journalister som alle ventet på vinnerne. Beina skalv og hjertet dunket fort når de entret rommet sammen med Erna Solberg, Kaci Kullmann Five og Flyktningshjelpens representant. Kameraene og spørsmålene var klare, alt vi ventet på var å få ordet av ordstyreren Rolf A. Vestvik.

Så skjedde det, når Ellen Johnson Sirleaf var ferdig med å svare på TV2s spørsmål, så pekte Rolf på oss. Vi fikk stillt spørsmålet, og med engang Leymah Gbowee startet å svare på spørsmålet var det som en spenning i kroppen forsvant, vi ble mye mer rolig, og kunne starte å fokusere på neste spørsmål. (Spørsmålene kan dere se lenger ned i artikelen). Iløpet av de 15 minuttene vi hadde fikk vi stilt tre spørsmål til både Ellen Johnson Sirleaf og Leymah Gbowee. Når de var på vei ut så fikk vi litt skryt:

- Dere er unge journalister, og er veldig pågående med oss, sa Sirleaf humoristisk.

Se Johnson Sirleaf spøke med Ungdomsavisa:

 

- Flott! Flinke dere er! sa Kaci Kullmann Five 

Det var en stor lettelse når vi gikk for å pakke sammen utstyret og dra tilbake til Perminalen, også fikk vi øyet på fredsprisvinnerne som enda ikke hadde dratt, og hilste på gjestene. Der rakk vi akkurat å få autografen til begge to, og si hadet før de faktisk løp mot heisen, og det syntes vi var ganske bra gjort for en 78-åring.

Vi var veldige fornøyde når vi forlot bygget, og når vi tenker tilbake så var nok det «vrste» å «mengle» med mange-millionærer som var invitert som gjester til debatten som var rett før pressekonferansen. Blant annet direktør i Telenor og Storebrand var der.

Se Ungdomsavisas spørsmål til fredsprisvinnerne:

 Spørsmål 3: Kommer