13.12.2011   Samarbeid mellom skoler, Skolenettet og Avis i Skolen

Ung på pressekonferanse

Ungdomsavisas journalister på 13 og 14 år deltok i dag på pressekonferansen med artister og verter før Nobelkonserten. Her er deres opplevelser..

11.12.2011

Tekst:NobelredaksjonenFoto:Nobelredaksjonen

Da vi kom til Radisson Plaza Hotell to timer før pressekonferansen fikk vi tak i akkrediteringskortene våre. 

En drøy time senere var det tid for å entre den flotte Sonja Hennie-salen i Plazas tredje etasje. Her var TV2, NRK, VG og en rekke andre utenlandske medier.

Etter noe ventetid kom endelig de vi alle ventet på. Artistene og ikke minst de to kjente skuespillerne Rosario Dawson og Oscar-vinner, Helen Mirren.

Da TV2 og VG hadde fått spurt sine spørsmål, fikk vi fra Ungdomsavisa sjansen. ”Var dere interessert i politikk da dere var på min alder?”

Den første som sa noe var Helen Mirren. Hun spurte hvor gammel jeg var og jeg svarte at jeg var tretten. Da fortale hun at hun var politisk engasjert når hun var tretten, og at foreldrene hennes var hennes største forbilder.  – Det var i din alder min politiske interesse begynte og vekkes. Hele verden åpnes og lidenskapen kommer frem, og det er nettopp dette som får frem forandring i verden, sa filmstjernen.

Da Rosario Dawson skulle svare smilte hun til meg og sa at hun tidlig ble engasjert i politikken. Årsaken var hennes oppvekst i arbeiderstrøket i New York:

- Jeg ble opplevde en del som gjorde at mitt engasjement startet tidlig. Jeg ble opptatt av temaer som hjemløshet, familievold og hiv-spredning. Da jeg var ti år startet jeg min første aksjon for å redde trær sammen med min mor i San Francisco, sa den kjente skuespilleren fra bl.a. Men In Black, som har engasjert i en rekke veldedige organisasjoner.

- Det overrasker meg når folk sier til meg at barn ikke interesserer seg for politikk. Vel, spurte du dem? Jeg syns folk bør ta opp slike spørsmål oftere med barn.

Jeg følte meg liten da jeg sto der foran alle de femten stjernene. Jeg skalv!

Da de var ferdig med å svare, satte jeg meg ned og pustet ut. Jeg ble veldig glad for at de svarte utfyllende og at de smilte til meg. 

Da pressekonferansen var over, kom det mange journalister fra tv- og aviser bort til oss.  De filmet og stilte oss spørsmål.  Og vi svarte så ærlig vi kunne. Dette var gøy!

| Aftenpostens oppslag |