Birken-prosjekt med elever i fokus

Silje og Magnus intervjuet tildligere helse- og utenriksminister, Jonas Gahr Støre, før Birken.

 

Birkenprosjektet har blitt gjennomført i år også. Det har vært spesielt i år, første og fremst fordi vi ikke fikk vært på Lillehammer, men også fordi Birkebeinerrennet ble avlyst.


Vi har likevel fått til en del gode saker. Elevene jobber hardt og venter tålmodig på den ene og den andre. Ringer og maser. På kredlista i år fikk vi OL-deltager Andrew Musgrave, Auklandbrødrene og Jonas Gahr Støre.


Elevene har vært i fokus når vi har laget vår egen side med Birkenstoff. Vi gikk under navnet Birkenungdom, og har blitt tatt veldig godt imot. Ragnhild Bolstad skrøt veldig av oss, hun syns at reporterne var godt forberedt og virket proffe.


Og vi gjør inntrykk. Andre velrennomerte skiløpere husker at de har blitt intervjuet av unge reportere. Blant annet svensken Oskar Svärd, som har vunnet Vasaloppet tre ganger og Seraina Boner, som har vunnet Birken tre ganger. De mente at våre reportere gjorde inntrykk siden de var så unge og flinke.

 

Dette er et eventyr for elevene og lærerne som følger dem. En utradisjonell måte å lære seg grunnleggende ferdigheter på. De blir mer selvstendige og må sprenge noen grenser. Det er en kjempeutfordring å få alt til å klaffe på oppdragene. Dette krever pågangsmot, initiativ og godt samarbeid.


Det er en ære for en skarve lærer å få jobbe så tett med elevene og se de magiske øyeblikkene. Fordi alle historier teller.

 

Se vårt arbeid fra Birkebeinerrennet 2013.


Kristine.