Vil DU være Nobel-journalist?

Nå kan du sende søknad

Mari og Beate i aksjon under Nobelprosjektet 2012. Vil DU være med i år?

 

Desember nærmer seg med stormskritt, noe som også betyr tid for Nobelprosjektet. I år blir det 13.gang vi reiser til Oslo for å dekke begivenhetene rundt utdelingen av Nobels fredspris for Ungdomsavisa. Vil du være med? Da må du lese videre.

Årets opphold er planlagt i tiden søndag 8.desember til torsdag 12.desember. Vi har plass til inntil 20 elever under prosjektperioden. De elevene som blir med vil bli delt i to grupper - med halve tiden hver i Oslo. Rom er som tidligere år booket på Perminalen Hotell, bare 200 meter fra Egertorget og Karl Johans Gate.

Selv om du må regne med mye jobbing både før og under tiden i Oslo, er dette en unik mulighet til å forsøke seg i det virkelige liv - med verdenspresse, akkrediteringer, strenge tidsfrister, intenst arbeid, opplevelser og kjendiser på alle kanter.

Som kjent deles prisen i år ut til Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) for dens omfattende arbeid for å avskaffe kjemiske våpen.

 

Svært viktig med god søknad - LES NØYE


Nå kan du altså søke om å være en av de 20 heldige som får være med. Men for å bli vurdert MÅ du sende inn skriftlig søknad på e-post. Det vil bli lagt vekt på en god søknad når vi skal velge ut deltakere til prosjektet.

Søknaden SKAL sendes til BÅDE Geir og Kristine. De som deltok under Birkebeinerprosjektet i høst - og gjorde en spesielt GOD innsats - vil ha et fortrinn når de tjue skal plukkes ut.

Det vil også bli lagt vekt på generell orden, oppførsel og arbeidsinnsats i den ordinære skolehverdagen, når søknadene skal vurderes.

 

Søknadsfrist: fredag 15.november, klokken 24.00. Denne fristen er absolutt!I søknaden din bør du skrive:

- Hva du kunne tenke deg å jobbe med (for eksempel bildebehandling, skrive saker, redigering av
videoer, intervjue på norsk/engelsk).

- Hva DU er god til.

- Hva du eventuelt tidligere har bidratt med i Birkebeinerprosjektet eller Nobelprosjektet. Lim inn
lenker til saker du eventuelt har skrevet/jobbet med.

- Hvorfor DU bør få sjansen til å delta under årets Nobelprosjekt.

Alle interesserte elever ved Åmot ungdomsskole oppfordres til å søke, men husk at det kun er plass til maksimalt tjue elever. Blir det flere enn tjue søknader må vi dessverre skuffe noen av dere.

Det er mange hensyn å ta. Blant annet kan vi ikke ha med 15 som er gode på videoredigering, men ikke vil intervjue, skrive, etc. Vi må også tenke på at alle klassetrinn blir representert og at det er en akseptabel fordeling mellom gutter og jenter.

Du må selv ta ansvar for at du sender søknaden til riktige e-postadresser. Dersom søknaden ikke når frem til Geir eller Kristine innen søknadsfristen, blir du ikke tatt i betraktning når elever skal plukkes ut til prosjektet.

Du vil få svar på om søknaden er mottatt fra minst en av oss. Endelig svar på hvem som er de heldige og får være med til Oslo vil bli sendt ut pr. e-post, senest i løpet av dagen/kvelden fredag 22.november.

 

| E-post Geir:ghj@amot.kommune.no | E-post Kristine: a-kgi@amot.kommune.no |