Psykisk helse i fokus

I en hel uke hadde 9.trinn fokus på psykisk helse. Her fra foredraget med "Venn 1".

 

Det har blitt fast tradisjon at 9.trinn retter et spesielt fokus mot psykisk helse. Dette har også sammenheng med verdensdagen for psykisk helse, som i år har temaet "Se hverandre - gjør en forskjell".

 

I løpet av fem dager var det lagt opp til et stramt program med mange forskjellige aktiviteter.

 

Det hele ble innledet i Veslesalen i Åmot kulturhus. Her fikk vi elevene en kort innledning fra psykiatrisk psykepleier i Åmot, Gjertrud Linde. Deretter fikk vi se filmen "Pay It Forward/Gi det videre", som hadde fokus på nettopp det å gjøre en forskjell for andre. En rørende og sterk historie. I etterkant av denne filmen, jobbet elevene med oppgaver, knyttet til innholdet.

 

På dag to fikk vi foredragsholdere på besøk. Studentene Hilde Renate Sætre og Stine Alsvik, fra Mental helse sitt undervisningsprogram "Venn 1", tok seg god tid til å fortelle om hva man gjør hvis man sliter - eller ser at andre gjør det. Elevene fikk også delta i en rekke praktiske øvelser.

 

Hilde Renate Sætre og Stine Alsvik, fra Mental helse.

 

De resterende dagene av uken ble viet til gruppearbeid. I løpet av denne tiden var alle innom fem ulike teamer som de jobbet seg gjennom - både teori og praktiske oppgaver stod på planen.

 

Med jevne mellomrom ble klassene også utfordret i samarbeidssoppgaver. Et populært innslag.

 

De siste timene av uken fremførte gruppene en del av det de hadde jobbet med og hva de hadde produsert og blitt enige om. Noe av dette kan sees i de tre videoene nederst på denne siden. Her måtte forøvrig gruppene jobbe under tidspress, da både ide, filming og redigering måtte gjennomføres i løpet av et par timer.

 

Årets arrangement ble gjennomført i samarbeid med Mental helse i Åmot, ved psykiatrisk sykepleier Gjertrud Linde. Vi takker for et godt og engasjerende samarbeid :)