foreldre/foresatt
ansatt i skolen
elev
logg inn
om skolenettet
oppslagstavle
nyhetsbrev

Velg målform/språk:
Hovedforside Skolenettet ønsker god sommer!

Nyhet

Skolenettet ønsker god sommer!
Skolenettet    20.06.2001

Skolenettet ønsker alle en riktig god sommer! Enda et skoleår er over, nå er tiden inne for å lagre ny energi ved stranda, på fjellet, på spennende reiser eller kanskje hjemme. Ferie er uansett tid for hvile og ellers gjøre det man har lyst til.


Skolenettets tjenester
Skolenettet og våre tjenester tar imidlertid ikke ferie, og feriedagene kan være en fin anledning til å oppdatere seg på våre ulike redaksjoners saker og artikler fra skoleåret som gikk, sende e-post og rydde opp i den virtuelle skolesekken.


Sommerfoto: Åmot ungdomsskole
Tid for oppdatering?
Dersom det regner mye i sommer eller det skulle være andre grunner til at du ikke kan være ute i sola, kan du som lærer for eksempel oppdatere deg på nettmagasinet Klikk.

Er du ungdom kan du ta en titt på Ungdomsavisas mange oppslag gjennom våren. Du kan også få fart på kjemikunnskapene ved å spille Molekult - et online-spill som på en morsom måte gjør deg og dine medspillere atom- og molekyl-kyndige.

Blant Skolenettets nyheter på innholdssiden denne våren finnes område for særskilt tilrettelagt opplæring om du er lærer eller foresatt, og spørsmål-svar-tjenesten Heksa Lexa for elever som lurer på temaer innenfor natur- og miljøfaget. Det europeiske språkåret har også fått et eget område på Skolenettet denne våren, det samme gjelder PPTnett.

Tenkepauser
Tenkepauser er også et nytt innholdsområde på Skolenettet denne våren. Nettstedet ønsker først og fremst ønsker å gjøre deg som er elev nysgjerrig på temaet filosofi.

Forøvrig finner både lærer og elev mye nyttig stoff på de enkelte av Skolenettets innholdsområder, temaområder og lenkesamlinger.


Sommerfoto: Åmot ungdomsskole
Gratis digitale læremidler
En av vårens store nyheter var igangsettingen av utvikling av digitale læremidler innen felles allmenne fag til elever i videregående opplæring med oppstart høsten 2001. En annen stor nyhet har vært at Læringssenterets programvarekatalog ble lagt ut til fri nedlasting på Skolenettet.


Sommerfoto: Åmot ungdomsskole
Konkurranser og innsendinger
Både lærer og elev kan benytte sommeren til å delta i ulike konkurranser og innsendinger. IKT i skolen inviterer både lærere og elever til å sende inn hjemmelagede animasjoner. Er du IKT-ansvarlig eller lærer som bruker IKT aktivt har du også muligheten til å dele dine erfaringer når det gjelder tips og triks rundt bruk av IKT i skolehverdagen.

Artikler og e-kort
Ungdomsavisa inviterer til journalisten i deg som er ungdom. Du kan sende inn artikler og manus - kanskje kommer de på den virtuelle trykken?

I forbindelse med Forbrukerlære inviterer også nettstedet yomag.net ungdom til kreativ ufoldelse. En e-kortkonkurranse med tema Bio? Logisk! For en ny europeisk forbruker- og landbrukspolitikk vil foregå hele sommmeren. Heng deg på om du har noen gode ideer for e-postkort med fornuftige budskap.

Riktig god sommer!
Skolenettets redaksjon ønsker barn og ungdom, foresatte, samt skolens mange ansatte en riktig god sommer og ønsker velkommen tilbake til nye og spennende ressurser og muligheter for skoleåret 2001/2002!Nyt sommeren!
Sommerfoto: Åmot UngdomsskolePrint ut siden

Lenker
Det europeiske språkåret 2001
Forbrukerlære
Gratis digitale læremidler
IKT i skolen
Magasinet klikk
Spør Lexa
Særskilt tilrettelagt opplæring på Skolenettet
Tenkepauser
Ung, europeisk og frekk: www.yomag.net
Ungdomsavisa
pptNETT

Tips noen om denne siden
e-postadresse ditt navn din epostadresse