Åmot ungdomsskoles nettsider!

Fredag 9.november var endelig country-rock bandet Hellbillies tilbake på Rena for å holde konsert. Snart tre år er gått siden de populære gutta fra Ål i Hallingdal sist besøkte den lille Østerdalsbygda.

Av Trond, Tor Magne og Lars

Til glede for mange Åmot-fans gjennomførte Hellbillies en forrykende konsert i det nye Bryggeriet, et par kilometer utenfor Rena sentrum. Ca 600 personer møtte opp for å se og oppleve gruppa live. Og nok en gang viste Hellbillies hvorfor de regnes som et av Norges absolutt beste live-band. 

Hellbillies - LIVE!
INNFRIDDE: Hellbillies leverte varene!

Hør By og Land live fra Rena 9/11-2001
(NB! For å se/høre "streaming" videoopptak, må du 
ha Windows Media Player 6.4. eller 7.0. Lastes ned her)

V
elg kvalitet ut i fra hastigheten på din internettforbindelse

Dette er et videoopptak for de med litt "tregere" linje. By og Land (Modem - ISDN 28-100 Kbps)
Dette er et videoopptak for de med dobbel ISDN. By og Land (ISDN 128 Kbps)
Dette er et videoopptak for de med høyhastighetslinje. By og Land (Høyhastighetslinje 100-768 Kbps)

På sjeldent Renabesøk vartet gjestene opp med to timer glimrende sceneshow og flott musikk. Det hele braket løs med Baka ein stein fra det forrige albumet Sol over livet. Publikum var en smule tamme i starten, men slapp seg skikkelig løs etter hvert. Med kjente slagere fra alle de seks studioalbumene, pluss Treski Blues fra konsertplata Live Laga, fikk publikum det de ønsket. Som perler på en snor kom de frem: By og Land, , Spel Jonny Spel, Eit Lauv i eit Vindkast, Lakafant, På Ål stasjon, Ei Krasafaren Steinbu

Tilhørerne på konserten ble imponert av den flotte live-oppvisningen. Hellbillies har etter hvert opparbeidet seg et mye råere lydbilde live, enn på plate!

Hellbillies ”lillebror”, Lars Håvard Haugen, for øvrig en av Norges beste gitarister, briljerte med flotte og krevende gitarsoloer. Han satte standarden allerede etter første melodien, der han gjennomførte to minutter med eksplosiv gitarspilling. Senere i konserten ”lekte” han med melodiene, Urban Twang og Lakafant. Lakafant kom for øvrig i en ny og delvis improvisert versjon som varte i drøye 10 minutter. 

Utover i konserten fikk faktisk Hellbillies med publikum på allsang. Både på Gamle Bry’n og Tolleiv overtok de ellers noe ”trege” østerdølene vokalen og sang refrenget. Artig!

TRØKK:
Aslag og Lars Håvard Haugen var i storslag!

 

Før konserten mente to av frontfigurene i Hellbillies, Aslag Haugen og Arne Moslåtten, at kveldens konsert ville bli en konsert der noen kom for å danse, noen for å feste og noen for å høre på fin musikk. Slik ble det også!

Alt i alt en rå konsert med SKIKKELIG trøkk, der både publikum og Hellbillies så ut til å stortrives!! Vi håper vi slipper å vente i tre nye år før gutta fra Ål igjen blir å høre på Rena. Me får sjå……

Før konserten fikk vi et intervju med Aslag Haugen og Arne Moslåtten. Les mer om hva de hyggelige karene mener om den siste plata, turnèlivet, nedlasting av musikk på internett og mye mer… 
Til Intervjuet

Hellbillies spilte:
Baka ein Stein
By og Land
Spel Jonny Spel
Eitt skot te
Den finast eg veit
Må eg?
Den Grå Vegen
Plenklyppar’n
Gamle Bry’n
Eit Lauv i eit Vindkast
Røta
Urban Twang
Lakafant
På Ål stasjon
Tolleiv
Ei krasafaren steinbu

Rakafisk
Treski Blues
Aksjon på Ål


RÅTT: Aslag Haugen og resten av Hellbillies hadde de fleste slagerne på repertoaret!


 

ForsideSkolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no