Åmot ungdomsskoles nettsider!
   

 

Siste dag før høstferien ble i tradisjonens tro den årlige "Joggedagen" eller "Skolemila" arrangert. Rundt 90 deltakere fullførte det 10 kilometer lange løpet. For første gang var en 8.klassing raskest av samtlige. Vegard Lund Nes fra 8b vant med tida 47 minutter og 15 sekunder!

Vegard vant årets skolemila.

Deltakerne la i vei i nokså variert tempo, men de som var ute etter å ”gi jernet” skilte seg raskt ut. Snart forsvant de første inn i lysløypa ved barneskolen. Neste sjekkpunkt var nå matstasjonen, cirka halvveis ut i løpet…

Opp de harde stigningene mot matstasjonen hadde Vegard Lind Nes allerede opparbeidet seg et solid forsprang på konkurrentene, og det nærmet seg minuttet før de tre neste dukket opp mellom grantrærne – Jacob Dieset, Ole Erik Dufseth og Tom Arild Glenne.

Blant jentene var det betydelig jevnere om lederplassen. Halvveis var Kari Busterud og Mona Larsen, begge fra 10a, i følge.

Snart kom også resten av feltet, og flere hadde ikke passert matstasjonen da de første nærmet seg mål..


Lisbeth, Nina og Mona i siget...

Ikke uventet hadde Vegard Lund Nes beholdt ledelsen. Selv om forfølgerne tok noe innpå på slutten, hadde han full kontroll og gikk altså i mål på den sterke tiden 47,15. Det er ikke ofte at en 8.klassing stikker av med seieren på ”mila”. På de to neste plassene fulgte Ole Erik Dufseth og Jacob Dieset på tidene 47,42 og 42,44. Tom Arild Glenne måtte slippe med kom inn på 48,30 og tok en flott 4.plass.

Blant jentene var to i særklasse. Som ved matstasjonen kom Mona Larsen og Kari Busterud sammen. Det var imidlertid Mona som var den sterkeste i spurten og kjempet seg inn på 53 minutter og 23 sekunder. Kari fulgte bare 4 sekunder etter.

Vi ved Åmot ungdomsskole har etter hvert fått god erfaring i å arrangere joggedag. Årets arrangement må nok en gang kunne betraktes som vellykket.

Siden vi startet å registrere tidene for noen år tilbake har det vært mange som har løpt de 10 kilometerne i stort tempo.

Mona Larsen var raskest blant jentene.....

 

Klikk på bildene for full størrelse:


 

Forside Skolen vår | Prosjekter | Elevsider | Ansatte
| Nettsteder | Arkiv | English

 Send gjerne kommentarer om skolens hjemmesider! 
post@amot.gs.hm.no