hjem  

Trådløse elever i Åmot (Mandag 27.1)

Etter en sitrende ventetid fikk elevene i 9. klasse ved Åmot ungdomsskole utdelt trådløse og håndholdte terminaler i dag. Seks måneders utforskningstid er i gang.


Forventningene var høye da prosjektleder Tove Kristiansen fra ITU ga klarsignal til å dele ut de spissteknologiske PDA-ene fra HP. Modellen har blant annet innebygd WLAN, Bluetooth og fingeravtrykksleser.

I løpet av få minutter hadde de første elevene koblet seg opp mot skolens trådløse nett, og i løpet av tre kvarter hadde alle elevgruppene lagt inn kommentarer på skolens spesialtilpassede nettside for diskusjoner og stoff rundt PDA-er.

Leder ved ITU, Morten Søby, sa i sitt åpningsinnlegg at bruken av håndholdte enheter som også trådløst var tilkoblet høyhastighetsnett representerte et nytt kapittel i europeisk skolehistorie. Leder i FAU, Per Skaare, ønsket skolene og elevene til lykke med dagen, og trakk fram at hverdagen, også i indre Hedmark, stadig blir med digitalisert. Også skogbruksnæringens trailere skal nå utsyres med PDA-er montert i frontruten for logistisk navigasjon.

Elevene vil utforske PDA som et verktøy til å ta med skolearbeid over i andre arenaer enn de vante. PDA-ene vil også brukes til å logge hvordan elevene reflekterer over sitt eget læringsarbeid.

Se også omtale i NRK Hedmark og OpplandRelatert emne: HotSync

Designet og utviklet av Creuna as
Kontakt oss | Om Creuna