Østlendingen Elverum Østerdalen Solør
 Østlendingen: Nyheter
Oppdatert tirsdag. 28. januar 2003 klokka 00:36
 Prøvekaniner for framtidas PC-er


MINI-PC: Synne Svenningsen (til høyre) og Elise Rasmussen tester ut finessene på de små datamaskinene de skal disponere resten av skoleåret. Foto: Nils Henning Vespestad
Niendeklassingene ved Åmot ungdomsskole skal fram til sommeren bruke håndholdte datamaskiner i undervisningen.

Nils Henning Vespestad
62 43 25 23
nils.henning.vespestad@ostlendingen.no


- Jeg er så skjelven at jeg klarer nesten ikke å koble den sammen, smilte Synne Svenningsen fra klasse 9b da datamaskinene ble delt ut mandag formiddag.
Synne er en av de 38 niendeklassingene ved skolen som skal teste hver sine håndholdte datamaskin, eller PDA, de neste fem månedene. Kun Åmot ungdomsskole deltar i prosjektet, som skjer i regi av Det nasjonale forsknings- og kompetansenettverket for informasjonsteknologi i utdanning, ITU.

Det beste av det beste
ITU-leder Morten Søby tok selv turen til Rena for å dele ut datamaskinene mandag:
- Dette er verdens mest avanserte håndholdte datamaskin, og dere er verdens første skole som tar den i bruk. Dette er et nytt kapittel i norsk skolehistorie, sa Søby blant annet til elevene.
Fram til vinterferien får elevene teste ut finessene som finnes på maskinene. Deretter skal maskinene brukes som en pedagogisk del av undervisningen. I tillegg til å ha de ordinære PC-funksjonene, kan maskinene blant annet brukes til å surfe trådløst på Internett. Maskinene som ble delt ut skal være blant de første som er tatt i bruk i Norge av denne typen.

Store verdier
Hensikten med prosjektet er blant annet å utvikle bruken av informasjonsteknologi i et pedagogisk perspektiv. Hver av de små datamaskinene har en utsalgspris på rundt 8.000 kroner, men verken skolen eller elevene må betale for å delta.
- Dere er heldige! Dere får være med på noe som ingen har gjort før, påpekte inspektør Jan Utengen, mens elevene knapt kunne vente på å komme i gang.
- Det som er vanskelig, tror jeg, er å skjønne alt på en gang, sa Synne Svenningsen spent.
- Jeg tror det kan bli bra. Men jeg er redd jeg skal ødelegge den. Jeg tror jeg kommer til å ha den mest hjemme, egentlig, supplerte klassevenninna Elise Rasmussen.

Sist endret: 27. Januar 2003 18:16

Skriv ut denne artikkelenAnsvarlig redaktør: Osvald Magnussen, Epost: redaksjonen@ostlendingen.no
Telefon: 62 43 24 00 Fax: 62 43 25 01 Besøksadresse: Gamle Trysilvei 6, 2406 Elverum
Postadresse:
Postboks 231, 2402 Elverum Bankgiro: 1820.05.00519 Postgiro:0814 54 07754
Annonseavdelingen: Telefon: 62 43 24 20 Fax: 62 43 24 21 Epost: annonser@ostlendingen.no
Det må ikke kopieres stoff eller bilder fra denne siden uten spesiell avtale med ansvarlig redaktør.