Rapport fra Polen og Tyskland - Dag 2

Rast i Polen

En rask stopp i Polen.

 

Vi stod opp kl 07.30 for å gjøre oss klare og pakke sakene på lugaren. Fikk en ganske god natts søvn, for slokna omtrent i det jeg la hodet på puta. Det eneste var at rundt kl 6 i dag tidlig var gutta på nabolugaren veldig våkne. De spilte musikk, sparka i veggen og skravla gikk i ett kjør. Men heldigvis har jeg et brukbart sovehjerte, så det gikk ikke lange tida før kl var halv åtte, og det bare var og hive seg opp. Vi gjorde alt klart så vi kunne gå til frokost og så bare hente sakene da vi var ferdig med den. Frokosten tok vi kl 08.00, så vi hadde god tid. Det var buffé, og mye og brødmat, pålegg, varmmat og frukt og velge i. Maten smakte ganske godt.

 

 Da vi var ferdige med å spise gikk vi tilbake til lugaren for og hente sakene våre og så gå til resepsjonen der vi skulle møte kl. 08.45. I resepsjonen ble det litt venting før vi kunne gå inn til land i Gdynia. Så var det passkontroll som gikk veldig fort og greit før vi kunne gå ut på utsiden og vente på bussen. Da vi kom ut i fri luft kjente vi hvor utrolig deilig og varmt det var her. Og trærne grønne fulle av blader. Jeg fikk en skikkelig sommerfølelse! Himmelen var blå og sola var oppe. Bedre vær kunne vi i hvert fall ikke fått. Det tok ikke lang tid før den kom, og vi kunne kjøre. Da satte vi altså kursen mot Kraków. Allerede etter ti minutter i bussen sov jeg som en stein, og våkna først en time senere. Selv om jeg hadde fått en veldig god natts søvn, blir man fryktelig slapp av å sitte i bussen. Vi kjørte noen timer før det var stopp på en bensinstasjon. Der fikk vi se hvor billig de fleste tingene faktisk er her. Sånn som en stor flaske vann måtte vi bare gi 5 norske kroner for, og sjokoladen ned i 3 norske kroner. Så var det enda mer kjøring. Vi fikk se en film som het ”Holocaust- hvordan kunne det skje?”.

 

Liv Berit fortalte også litt om Polen, og alt som handla om levestandard, trafikkulykker, geografi, natur og klima. Da vi stoppa den andre gangen fikk vi mat. Det var kyllingsnitsel med ris på menyen, som var veldig godt. Etter lunsjen kjørte vi en litt lenger etappe i over 3 timer. Vi fikk se filmen ”Pianisten” som er en utrolig bra film.

 

 For hver by vi passerte fortalte Liv Berit litt korte fakta. Det første som slo meg med dette landet er at det er utrolig pent og utrolig fint. Rett etter at vi hadde kjørt fra ferga var det store veier og alt så veldig pent og grønt ut. Men på et grønt område med høyt gress, var det nesten små skur, som så ut som nedfalne campingvogner. Der bodde det mennesker. Og det var det som var så overraskende, for skillet var så stort, for bare hundre meter unna var det fine store hus.

 

Vi hadde en stopp på Statoil, og McDonald’s lå rett ved siden av. Der var det også utrolig billig! Kl ble 19, og vi kjørte videre. Neste stedet vi skulle stoppe nå var hotellet, Hotell Junior Krakus. På bussen fikk vi se ”Lange flate ballær”, så det var litt underholdning. Og det ble mye latter under den filmen. Min sidekamerat under hele bussturen denne dagen var Ane.

 

Det ble mye fotografering i dag, og spesielt av den fine naturen ut fra bussvinduet. For min del ble det også veldig mye soving. Men på bussen blir man trøtt, og er også veldig sliten, så da er det godt og sove hvis man klarer, og det klarte jeg veldig bra i hvert fall. Vi kom fram til hotellet Junior Krakus rundt halv elleve- elleve, og brukte først litt tid på å parkere bussen og finne riktig inngang. Så var det bare å få bagasjen ut av bussen og så gå det lille stykket som var bort til hotellet.

 

Da vi kom inn satt vi fra oss sakene våre og gikk rett til maten som venta på oss. Igjen var det en god kylling med pommes frites og salat som ble servert. Jeg er i hvert fall ikke kresen på maten, spiser alt opp, og synes alt er kjempe godt! Så det her ser bra ut. Etter at vi hadde spist fikk vi vite hvem vi skulle sove på rom sammen med, og jeg fikk heldigvis sove på rom med Luella J Vi deler bad med Silje og Jeanette, og egentlig litt koselig sånn det er delt opp, to rom med felles gang og bad. Rommene er helt greie, bare litt ekkel lukt, og til min skuffelse er senga mi STEINHARD! Men puta veldig god da! Så ble kl nesten 1, og nå skal vi endelig legge oss. I morgen blir det en tøff dag, opp kl 6, og så skal vi til Auschwitz. Men jeg gleder meg. God natt.

 

Av Anne Marthe Kristiansen

Tilbake