Rapport fra Polen og Tyskland - Dag 4

Folklorekveld i Krakow

Ole Martin måtte danse på folklorekvelden i Krakow.

 

I dag så fikk vi lov til å sove ganske lenge, helt til klokka 9. Vi skulle møte opp utenfor hotellet litt før 10, for da skulle vi bli hentet av en buss som skulle kjøre oss til Krakow sentrum. På bussen på vei til Krakow fikk vi vite hva som skulle skje resten av dagen og når vi skulle møte de andre og sånt.

 

Når vi kom frem til Krakow gikk alle sammen samlet til markedsplassen, der sa de at vi skulle møte de andre foran Maria kirken klokken 2000. Vi måtte gå sammen tre og tre. Jeg gikk sammen med Anne-Marthe, Silje og Tonje.

 

Markedsplassen i Krakow.

Markedsplassen i Krakow.

 

Først gikk vi bare å så i butikkene, vi hadde jo hele dagen til å shoppe så det var jo ikke noe vits i å kjøpe noe så tidlig på dagen. Det var mange som ble tegnet av tegnere på gaten, da fikk man valget mellom å bli tegnet normal eller karikatur. Det var også en del som tok piercinger, og noen som tok tatovering.

 

Jeg tror det var en del som ble ganske slitne av å bare gå rundt hele dagen i Krakow, så det var en del som dro tilbake til hotellet med taxi. Vi måtte ordne oss formiddagsmat selv i dag, de fleste dro vel på McDonalds eller på Pizza Hut. Men jeg prøvde ut den Polske kebaben.

 

Etter veldig mange timer med shopping så hadde vi blitt slitne alle sammen, jeg var ferdig med shoppingen klokken 1800. Og da var det enda to timer til vi skulle møtes utenfor Maria kirken. De siste to timene gikk jeg bare litt rundt på markedsplassen, der var det en gruppe som breaket. Og litt senere så kom det en gruppe som drev med flammekasting.

 

Så var klokken endelig blitt 2000 og de fleste stod utenfor kirken som avtalt. Vi gikk samlet bort til en restaurant, der skulle vi spise og bli underholdt av noen polske folkedansere. Til mat så fikk vi raspa gulrot, potetmos og kyllingfile. Vi fikk is til dessert.

 

Etter at vi hadde spist begynte den polske gruppen å spille musikk og danse, først så var det bare gruppen som danset, men etter hvert så begynte de å be opp folk fra publikum.

Til slutt så kunne alle som ville være med, være med på en slags ringlek. Stemningen i restauranten ble helt på topp, og alle var med og hadde det gøy.

 

Etter vi var ferdig med alt som skulle skje på restauranten gikk vi til bussen som skulle kjøre oss tilbake til hotellet. Jeg tror de fleste var ganske slitne og trøtte etter en lang dag i Krakow.

 

Da vi kom frem til hotellet, så var det noen som lurte på hvor det hadde blitt av Odd Rainer. Det viste seg nemlig at vi hadde glemt igjen Odd Rainer i Krakow. Men det var noen voksne som dro tilbake for å hente han.

 

Nå sitter jeg bare på hotellrommet og skriver ferdig dagboken for i dag.

 

Av Luella Skogsholm