Elevene ville ha svar

Fire dager før årets kommune- og fylkestingsvalg ble det avholdt åpen debatt i Åmot kulturhus. Underveis måtte politikerne svare på spørsmål fra salen - blant annet fra elevene. Før debattstart hadde dessuten en rekke ungdomsskoleelever stilt seg opp utenfor kulturhuset - med krav og ønsker for årene som kommer.

 

Elevene ville ha svar fra politikerne

 

I dagene før debatten hadde alle klassene satt av tid til å lage plakater, med slagord, krav og ønsker for fremtiden. Nå var det på tide å vise politikerne hva ungdommen vil! "Nye dusjer og bedre datamaskiner på skolen", "ungdomshus", "skatepark", "varme klasserom", osv. Engasjementet var stort.

Debatten varte i drøye to timer, og alle de seks partiene som stiller liste i kommunen stilte med to representanter hver. Det hele ble ledet av rutinerte, Lars Jacob Krogh. Krogh ble landskjent som reporter og programleder i NRK, men i det siste er han kanskje mest kjent for pizza-valg-reklamen til Stabburets Grandiosa.

 

Politikerne i aksjon

 

Hovedtema for kvelden var "ungdom" ,og underveis var det mulig for publikum å stille spørsmål. Flere elever tok mot til seg og benyttet sjansen til å stille spørsmål foran en velfylt kinosal. Både kvaliteten på dusjene og kalde klasserom var noen av spørsmålene politikerne måtte svare på. I løpet av kvelden fikk vi inntrykk av at iallfall dusjer og kanskje ny skole kan være en mulighet i fremtiden.

 

Helt fornøyd ble nok allikevel ikke våre ungdommer. - Kan vi stole på dere denne gangen? lurte Ole Kristian i 10.klasse på. Vi får se..