Ny hjemmeside!Arne Vegard og Geir har laget ny hjemmeside

Arne Vegard og Geir har laget ny hjemmeside for Åmot ungdomsskole.

 

Åmot ungdomsskole var i 1995 en av de første skolene i Norge som fikk en "oppegående" og oppdatert hjemmeside. Siden den gang har vi lagt ut tusenvis av sider på Internett - reportasjer, filmklipp og bildegallerier i fleng. Designet har imidlertid stort sett vært det samme. Det var derfor på tide med en fornyelse av sidene våre - Arne Vegard og Geir tok jobben.. fredag 28.september lanseres vår nye hjemmeside.

 

De to har stått på siden før sommerferien for å få den nye siden klar til begynnelsen av det nye skoleåret. - Det er lagt ned veldig, veldig mange timers arbeid, sier Geir. - Det har gått med mange dager i sommerferien, ja.. 

 

Men nå er det altså klart for åpning av den nye hjemmesiden til Åmot ungdomsskole. Sidene er basert på stilark - CSS, og vi håper brukerne blir fornøyde med det nye designet.

 

For den vanlige bruker vil forandringene tilsynelatende ikke være så store. Menyene er f. eks. stort sett de samme. Tidligere hadde sidene et helt tradisjonelt menyvalg vil venstre. Nå ligger menyene øverst som en vannrett linje med nedtrekkbare menyer. 

 

Tilpasset store skjermer og mobiltelefoner

I likhet med mange andre nettsteder med nyheter, er sidene tilpasset skjermer med oppløsning på 1024x768 piksler eller større. Dette gir oss mulighet til å legge ut større bilder enn tidligere. I tillegg vil også sidene, pga. den underliggende teknologien, være svært lesbare på håndholdte enheter (PDA-er osv.) og mobiltelefoner med Internett tilgang. 

Under "panseret"

Det er under ”panseret” de viktigste forandringene har blitt gjort. Sidene er bygget opp gjennom moderne web-teknologi og tilfredsstiler kravene satt av WWC (World Wide Web Consortium). Dette er en internasjonal organisasjon som setter standarder for Internett.


Uten at man skal gå inn på tekniske detaljer validerer sidene for:


XHTML 
CSS (stilark) 
WAI (universell tilgang)

Universell tilgang

I offentlig virksomhet både her i landet og i andre land, blir det et krav om flest mulig skal ha mulighet/rett til å bruke nettet. Derfor må Internettsider bygges opp etter retningslinjer om universell tilgang. Sidene slik de er nå ved lansering tilfredsstiller de strengeste krav som er utarbeidet.

 

I den vanlige hektiske produksjonsfasen vet vi at vi at man av og til kan bryte dette kravet, men vil etter beste evne jobbe med å kvalitetssikre sidene med tanke på universell tilgang.
Vi vil etter hvert implementere løsning for abonnement og varsling av oppdateringer gjennom løsning for RSS.

Bred dekning av skolehvedagen

Som tidligere vil både tekst, bilder og video bli vektlagt. Vi vil fortsette å ha en bred dekning av skolens hverdag og ulike prosjekter skolen er involvert i.