8.trinn på overnattingstur

Emil og Håkon ror på Osensjøen

Emil og Håkon ror på Osensjøen.

 

Tirsdag før høstferien var det endelig klart for vår lenge planlagte overnattingstur med 8.trinn til Østre Æra. På programmet stod blant annet besøk på Fløtermuseet i Osen, hvor Norsk Skogmuseum hadde både roing, disseksjon av fisk og tilbereding av fisk var blant aktivitetene.

 

På grunn av usikre værforhold valgte vi buss opp til Østre Æra, men på lasset hadde vi også sykler som vi trengte for å komme oss videre til Osen.

 

Vel fremme på Østre Æra Camping, ble elevene fordelt i 4-6 manns hytter.

 

Etter litt "fri" var det på tide å sette seg på syklene med kurs for Fløtermuseet, cirka 10 kilometer unna. Heldigvis var været helt topp; vindstille og sol. Dermed var sykkelturen en ren fryd, kanskje litt bortsett fra noen ømme bakender.

 

Ved Sørlistua, hvor Fløtermuseet ligger, ventet Marit, Ingvild og Kjetil fra Norsk Skogmuseum. I løpet av tre timer ved Osensjøen gjennomførte de et kjempefint opplegg sammen med elevene. Her var roing, natursti, disseksjon av fisk, m.m. Til slutt fikk vi også nystekt røye å fylle magene med. En strålende dag, rett og slett.

 

Fornøyde jenter

Fornøyde jenter.

 

Vel tilbake på Østre Æra var det snart tid for middag. Hver hytte hadde på forhånd bestemt hva de skulle spise og kjøpt inn nødvendig tilbehør. Her var både taco, nudler, gryte, m.m.

 

Da mørket satte inn for fullt var det på tide med kveldens spennende lek: "Capture the flag". To lag- jentene mot guttene. Hvert lag hadde ansvaret for hvert sitt område. Ett sted på eget område skulle de plassere sin egen lille flaggstang. Målet for det andre laget var å snike seg frem, finne motstandernes flagg og bringe det trygt til sitt område. Ganske spennende i mørket, med lommelykter og motstandere bak neste furu..eller husvegg. Ble du tatt måtte du nemlig i "fengsel".

 

Snorre på leting etter flagget

Snorre på leting etter flagget.

 

Etter en lang natt med rykter om "spøkelser" i området ble det omsider dag, og på tide å pakke sakene og vende snuta hjemover igjen.. Turen var over, men minnene sitter nok lenge.

| Flere bilder fra turen |