Ane er reisende nummer 100 000!

 

Siden 1998 har elever på eldste trinn ved skolen vår ved en rekke anledninger reist på dokumentasjonsturer med Stiftelsen Hvite busser til Auschwitz. I høst reiser de igjen. I år feirer Stiftelsen Hvite busser til Auschwitz 15 års jubileum.  I den forbindelse fikk vi besøk av reiseleder Anne Lise Floor. Med seg hadde hun blant annet diplom og blomster til reisende nummer 100 000.. Ane Klemetsen Grindstad.

 

Anne Lise Floor og Ane

Anne Lise Floor og Ane etter overrekkelsen av blomster og diplom.

 

Stiftelsen Hvite Busser til Auschwitz har siden 1992 vært med i kampen mot stadig økende nynazisme og mangel på respekt for menneskeverdet, ved å bevisstgjøre ungdom om menneskerettigheter og demokratiets betydning. Med Hvite busser har skoleungdom besøkt tidligere konsentrasjonsleire i Polen, Tyskland, Tsjekkia og Frankrike.

 

Hele 10.trinn var forleden samlet for en spennende overraskelse, da Floor dukket opp. Hun roste elever og skole for deres engasjement for menneskerettigheter og respekt for menneskeverdet. Men hovedformålet med besøket på Åmot ungdomsskole var altså å overrekke diplomet til reisende nummer 100 000 med Stiftelsen Hvite Busser til Auschwitz.

 

Spente elever på 10.trinn

Spente elever lytter til Anne Lise Floor fra Hvite busser.

 

I tillegg til blomster og flott diplom til Ane, ble det også gitt en gratis reise til gruppen som drar av gårde på 8-dagers tur til Polen og Tyskland den siste søndagen i høstferien. Og ikke minst..gratis middag på Hard Rock Café i Berlin!

 

Gratulerer, Ane og gratulerer Åmot ungdomsskole!