Presenterte Skoleavistjenesten på NKUL

Arne Vegard og Geir på NKUL 2009

Arne Vegard og Geir holdt foredrag på NKUL 2009 i Trondheim.

 

Denne uken er lærerne Geir og Arne Vegard på NTNU i Trondheim, hvor de deltar på NKUL. Dette er Norges viktigste konferanse om bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i utdanningen. Onsdag holdt de to lærerne et kombinert foredrag/verksted om Skoleavistjenesten.

 

Skoleavistjenesten er et samarbeidsprosjekt mellom Utdanningsdirektoratet og Avis i skolen, der skoler rundt omkring i det ganske land, kan utforme sine egne aviser – gratis.

 

Gjennom Nobelprosjektet sist desember, fikk Åmot ungdomsskole æren av å være de første til å benytte seg av tjenesten. På bakgrunn av de to lærernes mangeårige arbeid med avis på nett (Ungdomsavisa og Birken), ønsket Utdanningsdirektoratet å benytte de to som foredragsholdere under NKUL 2009.

 

Det var lagt opp til 90 minutter med kombinert foredrag og verksted, der deltakerne fikk gode råd og tips, samtidig som de også fikk prøve seg på avistjenesten i praksis.

 

Et fulltegnet datalab fikk først høre litt om de erfaringene Geir og Arne Vegard har gjort seg i løpet av mange år med avisarbeid gjennom Ungdomsavisa/Nobelprosjektet og Birkebeinerprosjektet. Deretter ble det gjennomgang av Skoleavistjenesten, publiseringsverktøyet og mulighetene dette byr på.

 

Verksteddelen avsluttet det hele. Her fikk deltakerne brynt seg på praktiske oppgaver, knyttet opp mot Skoleavistjenesten.

 

- Vi håper deltakerne fikk et godt inntrykk av hva Skoleavistjenesten har å by på, og at flere lar seg inspirere til å benytte den, forteller Geir og Arne Vegard.

 

NKUL ble i år åpnet av Kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell, og strekker seg fra onsdag til fredag denne uken.

 

Aktuelle lenker: Skoleavistjenesten