Skolekino i kulturhuset

Tirsdag 3.februar ble "Den store skolekinodagen" avviklet i Åmot kulturhus. I løpet av dagen var hele grunnskolen på plass i den store kinosalen. De yngste først og ungdomsskoleelevene til slutt. For sistnevntes del sto kortfilmen "Tommy" og novellefilmen "Sommerhuset" på plakaten.

 

Skolekino 2008

Morten og Vinjar følger med.

 

Hele ungdomsskolen var på plass da de to filmene ble vist. Mange var spente på hva de ville få servert, blant dem Morten og Vinjar (se bildet over).

 

Den første filmen, "Tommy", var en kortfilm på bare 12 minutter med de kjente skuespillerne Bjørn Sundquist og Anders Baasmo Christiansen i de to hovedrollene. En komedie om temaer som mobbing og livsstil. Det var vel denne filmen som falt mest i smak hos elevene.

 

Den andre filmen, "Sommerhuset", var på 40 minutter og var av det mer alvorlige slaget. Her var sorg, søskenforhold og følelser noen av temaene.

 

Meningene blant elevene var nok litt delte om de to filmene, men for en del var gav nok de to filmene litt å tenke på. En fin avveksling fra vanlig undervisning var det uansett. Det var elle enige om :).

 

Klare for kino:)