Fisketur i Åstdalen

Fisketur i Åstdalen

 

Fredag 10.september var "Drengestuagjengen" fisketur i Åstdalen. Her følger en liten rapport fra det de opplevde.
 
Vi var heldige med været, solen skinte og det var relativt varmt. Vi fylte opp to biler med 3 voksne, en skokk med ungdommer og en elghund. Vi parkerte like ved den vesle Monsbua og etablerte oss ved elvebredden i nærheten.
 
Noen begynte å fiske med én gang mens de fleste dro til skogs på jakt etter tyttebær og sopp. De kom tilbake etter ca en time med litt over hundre tyttebær og 2 sopper, som Liv kastet fordi de var visst dårlig på smak.
 
Åsmund så ut til å trives godt på tur, men lurte oss stadig vekk til å tro at vi hadde en maur i buksa eller på håret.

 

Ved lunsjtider fyrte vi bål og grillet pølser. Etter å ha prøvd fiskelykken en stund, uten å få så mye som en ørekyte på kroken, gikk vi over til "fiskesprett" konkurranse. Noen fikk til et "plopp" mens andre fikk steinen til å hoppe nesten over elva ! Etterpå viste Runar hva en "bakevje" er for noe og hvordan den virker.

 

Til slutt bygde elevene 2-3 varder på elvebredden som kanskje blir stående til neste vårflom. 

 

Under kjøreturen tilbake holdt Runar nesten på å kjøre over en hoggorm som buktet seg over veien. Vi gikk ut for å se nøyere på den fra god avstand og tatt et par bilder. Den var ca 50 cm lang og hadde tydelig sikk-sakk mønster på ryggen. Jøran ville så gjerne ta livet av den for da ville visstnok mora hans bli så glad ! Da Runar informerte om at hoggorm er fredet i Norge, ble det absolutt ikke aktuelt. Takk for en fin tur !

| Se flere bilder fra turen |