Topptur til Hemmelfjellet

Robin på Hemmelfjellet.

Robin på toppen av Hemmelfjellet.

 

Som en del av kroppsøvingsundervisningen har 10.klasse vært på friluftstur. Dagsutflukten til toppen av Hemmelfjellet (885 moh) inneholdt blant annet læring om værtegn og orientering i terrenget, med og uten kompass.

 

Første del av turen opp til Hemmelfjellet foregikk med buss opp til Skramstadsetra. Deretter var det bare å ta beina fatt de 4,5 kilometerne - og 225 høydemeterne - opp til toppen.

 

Vel fremme var det godt med medbrakt mat og drikke. Utsikten under måltidet var det ingenting å utsette på - fantastisk i det fine været, med mektige Sølen delvis snøkledt i nord.

 

Elevene fikk i grupper prøvd seg på noen "naturnøtter", før lærerne Geir og Runar snakket om kompass, himmelretinger, værtegn og orientering etter naturtegn.

 

Spreke jenter.

Siri, Anna og Anne Mette nyter utsikten fra Hemmelfjellet.

 

Noen elever benyttet også anledningen til halsbrekkende stunts på siste rest av vinterens snø.

 

På vei ned til bussen sørget Åsmund for at alle fikk sluket tørsten med nyblandet saft. Samtidig gikk Geir og Runar gjennom svarene på "naturnøttene". Deltakerne på de tre beste lagene fikk hver sin Kvikk Lunsj, i belønning, mens 8 heldige ble trukket ut som vinner av hver sin Energibar.

 

Alt i alt en hyggelig tur i flott natur.

| Flere bilder fra toppturen på Hemmelfjellet |