Drengestua på saueslakting

Drengestua på saueslakting

 

Elevene på Drengestua har et variert, alternativt opplegg til den vanlige skoledagen. Denne gangen rapporterer de fra gårdsbesøk med saueslakting.

 

Her er deres inntrykk fra dagen:

Fredag 12. november var vi hos Jøran for å se på saueslakting. Det var spennende, og alle gledet seg veldig.

 

Sauen ble skutt i hodet, ved et punkt som kan finnes ved å gjøre et kryss mellom høyre øre og venstre øye og høyre øye og venstre øre. Midt i krysset er der skal sauen skytes. Den kan da få noen kramper, og dette kan virke litt ekkelt. Men sauen føler ikke noe smerte når dette skjer, den er allerede død. Deretter måtte vi tømme sauen for blod, noe som gjøres ved å stikke hull på hovedpulsåra.

 

Noen gruet seg litt til sauen som skulle dø, men det gikk fint.

 

Alle lærte mye mens vi var der, og vi ble invitert inn på pølser etter at den første sauen ble slakta. Det var veldig godt, og vi fikk varmen i oss igjen. Etter det gikk vi ut igjen for å slakte videre. Fin dag hos Jøran og hans familie!

 

Innvollene må ut.

Her skal vi ta ut innvoller på Sauen.Etter det skal vi ta av pelsen på sauen. Det er viktig å få kjøttet rent. Jøran og Robin prøvde og flå sauen.:)

 

God arbeidsstilling er viktig.
For at det skulle bli mer lettvint å flå sauen, hengte vi den opp i traktorlasteren. Viktig å ha en god arbeidsstilling når man skal slakte. Man skal også huske på god hygiene når man driver med slakting. Husk at dette er mat.

 

Godt med mat.

Godt med mat!

| Flere bilder fra "slaktedagen" |