Forfatter Martin Nygaard på besøk

Martin Nygaard sammen med Lars, Sina og Ruben.

Lars, Martin Nygaard, Sina og Ruben.

 

Tirsdag 23.november var endelig dagen kommet. I lang tid har 9.klasse forberedt seg til forfatterbesøket til Martin Nygaard. De siste ukene har de blant annet lest "Autofokus" - boka om tenåringen Laurits Liguster - én av tre bøker som Martin Nygaard har skrevet om Laurits. De siste dagene før Nygaard skulle komme, har norsktimene blant annet blitt benyttet til å lage spørsmål til forfatteren.

 

Under besøket var også gjengen med norsk fordypning i 10.klasse med.

 

Det ble to spennende timer sammen med Martin Nygaard. I første del fortalte Martin om sin bakgrunn som forfatter, hvordan han fikk inspirasjon til å skrive, hvordan han har slitt med dysleksi og mye mer.

 

Lydhør forsamling

En lydhør forsamling lyttet nøye til forfatter Martin Nygaard.

 

Som nevnt har klassene lest Martins bøker om Laurits. I løpet av skoleåret håper vi å komme gjennom alle de tre bøkene om Laurits Liguster - "Autopilot" har alle nå lest, vi er i gang med "Autofokus" og etter jul venter "Autonom".

 

Bøkene har virkelig slått an blant ungdommene. Alle har likt det de har lest og de har fått lyst til å lese mer. - Morsomt at de liker bøkene, sa en svært så trivelig Martin Nygaard, som var godt fornøyd med interessen blant ungdommene på Rena. Det manglet nemlig ikke på spørsmål fra de ivrige elevene.

 

Vi takker Martin Nygaard for et trivelig og interessant besøk og ønsker han lykke til med sitt nyeste bokprosjekt - en roman inspirert fra hans deltakelse i programmet "Den sjette sans" på TVNorge - om overnaturlige evner..