Lærerikt på Prestsjøen

Stor fisk i Prestsjøen

Jens og Mathias med storfangsten!
 

For de fleste er Prestsjøen kanskje først og fremst en badeplass om sommeren. Men den lille innsjøen er også et spennende undervisningsobjekt. 9.klasse har nettopp gjennomført et økologiprosjekt om det som rører seg i og rundt sjøen på Rena.

 

Elevene i 9.klasse tilbrakte det meste av dagen på Prestsjøen. Elevene jobbet i grupper og hadde en rekke arbeidsoppgaver. Blant annet ble det sjekket bunnprofil, insekter og vegetasjon.

 

Noen av elevene som prøvde seg i kanoen var uheldige og kantre like ved land. Ikke noe særlig på en kald og vindfull høstdag. Det var derfor godt å komme seg raskt hjem for å skifte til tørt tøy.

 

Noe av det mest spennende var kanskje å se hva slags fisk som hadde gått i garnet som ble satt ut dagen i forveien.  Etter en noe tynn start med bare to små mort i garnet, løsnet det snart skikkelig.

 

I det siste garnet var det flere fisker, mest i øyefallende var likevel to store abborer, begge godt over kiloen. Den største anslås til cirka 1,5 kilo! Stor var også morten på 686 gram! Nokså uvanlig å få mort på den størrelsen, selv om det er langt fram til Norgesrekorden på 1,3 kilo..

 

Absolutt en lærerik dag på Prestsjøen.

 

| Se bilder fra Prestsjøen |