Besøk fra Sevilla

Besøk fra Sevilla.

Nye bånd knyttes mellom Rena og Sevilla.

 

Tirsdag kveld landet 12 elever og 2 lærere fra Sevilla i Spania på norsk jord. I èn uke skal de ha Rena og Åmot ungdomsskole som sin hovedbase. Spansklærer Arne Vegard er primus motor og en rekke aktiviteter venter de neste dagene. Onsdag dro våre gjester sammen med 8.klasse til Vitensenteret på Gjøvik.

 

- Etter en litt beskjeden start, naturlig nok, løste stemningen seg opp og kontakten mellom elevene ble bedre og bedre, forteller Arne Vegard. Det lover godt for de neste dagene.

 

De spanske gjestene kommer fra Colegio Antonio Gala, i Sevilla. På denne skolen er de yngste i barnehagealder, bare 3 år, mens de eldste elevene er 16 år. De som besøker oss tilhører det eldste trinnet, hvor elevene er i alderen 12-16 år.

 

Det er altså Arne Vegard som har etablert kontakt med den spanske skolen, og i fjor var han på et fire uker langt hospiteringsopphold på Colegio Antonio Gala. Denne gangen er det altså vi som får besøk.

 

Under hele oppholdet skal elevene fra Spania bo hos vertsfamilier på 8.trinn. Det blir garantert spennende og lærerike dager for både unge og voksne. En ekstra takk til alle vertsfamiliene er på sin plass.

 

I de neste dagene vil våre spanske venner blant annet få møte ordfører Ole Gustav Narud, besøke Birkebeinerarrangementene, delta på aktivitetsdag og reise på tur til Oslo, før de setter kursen hjemover igjen, tirsdag 31.mai.

| Bilder fra besøket på Vitensenteret |