Minner for livet etter spansk skolebesøk

Trivelig gjeng fra Sevilla.

Våre spanske venner danser Macarena.

 

For mange norske elever, spanske elever og vertsfamilier har det vært en hektisk uke. Spanjolene er nå trygt tilbake i Sevilla, og reisen tilbake gikk uten problemer etter at de dro fra Rena kl. 05.00 om morgenen. For både norske og spanske elever har oppholdet gitt minner for livet.

 

Aktivt opphold

Under oppholdet har mange bilder blitt tatt fra ulike aktiviteter som man vil kunne se i vårt bildegalleri. Danset har de også gjort for oss helt på sparket som det fremgår av videoopptak fra taket på operabygget i Oslo og auditoriet på ungdomsskolen.

 

Våre nye venner danset for oss - se video:

 

 

Elevene har besøkt Vitensenteret på Gjøvik og vært på dagstur til Oslo. På Rena har ordfører Ole Gustav imponert de spanske lærerne med sin presentasjon av Åmot kommune. Randi på Birkebeinerkontoret har gitt en utmerket innføring om Birkebeinerarrangementene. Øystein og John Harald har presentert ungdomsskolen og barneskolen. Runar, lærer på ungdomsskolen, har planlagt og vært primus motor i aktivitets-dagen som måtte flyttes innendørs på grunn av regn, men som likevel ble gjennomført til stor tilfredsstillelse for alle. På ungdomsskolen har de spanske elevene presentert sin skole i Sevilla.

 

Takk til..

Uten hjelpere hadde oppholdet ikke vært mulig. Åmot og Engerdal bilruter har stilt minibusser til disposisjon og Kjetil har som erfaren sjåfør fraktet elever og lærere til og fra Rygge og Oslo. Erik sørget for at spanjolene sammen med norske elever så den historiske fotballkampen mellom Manchester United og Barcelona. Vertsfamiliene har gjort en helt fantastisk innsats for at de spanske elevene skulle trives og har bidratt med mange aktiviteter utenfor det ”offisielle” programmet.


Til alle som har vært involvert, vil skolen si at de to spanske lærerne, Amaya og Rocío, er fulle av lovord for måten de har blitt mottatt på og programmet som har blitt gjennomført.


Hasta pronto – på gjensyn

Elever og lærere på både norsk og spansk side håper at ungdomsskolen kan gjennomføre en gjenvisitt til Sevilla. Dette får bli et tema når skolen starter opp igjen etter sommerferien.

 

| Bilder fra aktiviteter og opplevelser gjennom hele uken |