Spilte eventyr for de minste

De tre bukkene bruse.

I løpet av den første tiden på ungdomsskolen har 8.trinn jobbet med eventyr i norsk, musikk og kunst og håndverk. Etter flere ukers forberedelser kunne elevene til slutt gå opp til "eksamen"; fremføring for spente og forventningsfulle barn fra Skyssveien og Trollhaugen barnehage.

 

Første del av eventyr-perioden var satt av til teori, der elevene fikk grundig innføring i eventyrsjangeren.

 

Etter hvert ble det plukket ut seks eventyr; De tre bukkene bruse, Reve-enka, Guttene som møtte trollene på Hedalsskogen, Rødhette, Snekker Andersen og Den sjuende far i huset. Elevene fikk i grupper ansvar for hvert sitt eventyr. Nå måtte roller fordeles og replikker læres. I tillegg måtte selvsagt kostymer ordnes og rekvisitter lages. I tillegg skulle hver gruppe skrive teksten til et stev som også skulle fremføres. Mye arbeid med andre ord..

 

Øving, øving, øving..

- Høyere.. - Mer skummel.. - Bruk kroppen.. - Se sintere ut..  - Kan dere trampe mer? Forslagene til forbedringer fra lærerne var mange den første tiden, men etter hvert begynte ting å gå seg til.. Snart var det klart for generalprøve og "eksamen"..

 

Om lag 60 forventningsfulle barn fra Skyssveien og Trollhaugen var til stede da eventyrene endelig skulle fremføres for publikum i skolens gymsal.

 

I løpet av 45 minutter ble alle de seks eventyrene fremført for barna som spent fulgte med.. Trollene var kanskje litt skumle..?? Men det gikk bra til slutt :)

 

Etter endt forestilling vanket det pizza på de flinke elevene våre.

| Se flere bilder fra forestillingen |