Rock og blues i spellemannsklasse

Amund Maarud

Storfint besøk på Åmot ungdomsskole.

 

Tre av landets beste og mest rutinerte bluesmusikere besøkte nylig Åmot ungdomsskole. Blant dem Amund Maarud, rykende fersk vinner av Spellemannsprisen i klassen for Blues. Det ble et kjempetøft møte..


Her var spennende musikkhistorie og tøffe musikalske innslag på rekke og rad; The Beatles, The Rolling Stones, Little Richard, Jimmy Hendricks, Deep Purple, The White Stripes..


I løpet av 40 minutter ble vi tatt med på en musikalsk reise som oppstår i Mississippi-deltaet, sør i USA. Slaveriet på bomullsmarker og tobakksplantasjer spiller en viktig rolle for utviklingen av en musikalsk stilart, som etter hvert skal blir en av rockens og popens største inspirasjonskilde, nemlig bluesen.


Reisen ender opp i nåtidens pop/rock musikk og viser at bluesmusikken fortsatt har en sterk påvirkning på dagens rock- og popmusikk.


Åmot ungdomsskole synes det var veldig stas å få besøk av så gode musikere.

 

Her er et lite utdrag fra konserten ved Åmot ungdomsskole:

 

 

| Bilder fra konserten |

 

Your Love - Offisiell video:

 

 

| Besøk Amund Maaruds offisielle hjemmeside |

| Besøk den offisielle hjemmesiden til Erik Harstad & So What |

 

Les mer om musikerne her:

 

Erik Harstad

Fra Brumunddal (f.1967), gitarist og sanger med lang fartstid i musikkbransjen. Han har vært med i en rekke rock- og bluesband, bla. Larsens Last Chance og Male Blues Band. Siden begynnelsen av 90-tallet har han ledet sin egen bluestrio, The Buzz Brothers. Det siste året har han stått bak bandet Erik Harstad & So What. Erik har vært med på flere plateinnspillinger, og spilt sammen med kremen av norske musikere.


Amund Maarud

Fra Årnes (født 7. april 1981) er gitarist, vokalist og låtskriver. I sommer slapp han soloalbumet Electric som har fått fantastisk mottagelse av både musikkjournalister og publikum over hele landet. Han ble nylig premiert med en spellemannspris i Bluesklassen for albumet. Tidligere har han vært frontfigur i rockebandet The Grand og i sitt eget Amund Maarud Band.


Sammen med sin yngre bror Henrik Maarud på slagverk startet han som seksåring MaarudKara hvor også faren var med som bassist. Bandet kom på andre plass i Talentiaden på NRK i 1997 og ga året etter ut albumet First Blues på Tylden & Co.


I 2000 startet han solokarriere backet opp av bandet Amund Maarud Band, fortsatt med broren Henrik som trommeslager og med blues på repertoaret. Bandet ga ut to album, og ble nominert til Spellemannprisen 2003 i klassen blues/country for debutalbumet Ripped, Stripped & Southern Fried. I 2004 kom oppfølgeren Commotion og høstet gode kritikker og turnèene ble igjen lange.


I 2006 startet han bandet The Grand. Bandet hadde samme besetning som Amund Maarud Band, men hadde et mer rockete uttrykk. The Grand spiller bluesbasert rock inspirert av artister som Cream og Led Zeppelin, og bandets frontmann er fortsatt Amund Maarud, som lenge har vært en stjerne i det norske bluesmiljøet. I 2007 debuterte bandet med EP og senere album, begge titulert The Grand og utgitt på The Grand Recordings.


Henrik Maarud

Spilte sin første konsert som fireåring, og har siden den gang gitt trommene en real omgang med stikkene på klubber og festivaler i inn- og utland. Først i bandet MaarudKara (1992-2000), deretter i Amund Maarud Band (2001-2011), og rockebandet The Grand (2005-2010). Henrik har sammen med sin bror, Amund, reist som turnèrende musiker i Europa, USA og Russland, og spilt på flere store festivaler. I tillegg til å være aktiv musiker, er han produsent i Snaxville Studio og jobber med plateproduksjon både foran og bak spakene. Nylig gikk brødrene sammen om å starte rockeduoen Morudes, som nå er i gang med plateinnspilling og planlegger turnè.