Ut på tur

10.klasse på toppen av Hemmelfjellet.

10.klasse og lærere på toppen av Hemmelfjellet. 

 

Denne uka var 10.klasse ute på tur, i området rundt Skramstadsetra. Det hele var en kombinert kroppsøvings- naturfagtur, med fokus på overlevelse, pakking av sekk, tegn i naturen, planteliv, allemannsretten, med mer.

 

Etter en kort busstur opp til Skramstadsetra og en innføring i allemannsretten, bar det av sted de 4,5 kilometerne mot toppen av Hemmelfjellet. På veien hadde vi flere stopp med faglig fokus. Men selvsagt er det også mye sosialt på en tur som denne.

 

Etterhvert som vi nærmet oss toppen av Hemmelfjellet ble tåke tettere, vinden tiltok og snart kom også snøværet - høstens første snøfjoner for de fleste av oss. Det var godt å få kjenne på vær og vind.

 

Etter et kort opphold 868 meter over havet, med innslag om vekster i fjellet, tuslet vi ned i lunere områder for lunsj. Bål ble fyrt opp og det var ikke få pølser som ble grillet og spist.

 

Før vi satte av gårde de siste to kilometerne ned til bussen, viste lærer Geir en del lure knep og kom med gode tips om pakking av tursekk, og ikke minst om hva som kan være lurt å ha med seg når man skal ferdes ute i naturen. 

 

Været var kanskje ikke helt på topp, men med godt humør og gode klær ble det en fin og vellykket dag på fjellet. Ut på tur, aldri sur :)

| Se bilder fra turen |